Hoe merk je wanneer je teelbal kanker hebt?

Ja, ik heb geen pijn in mijn balzak, of in mijn buik. Maar ik voel een grote bobbel in elk van mijn balzak. Is dat gewoon je teelbal, of is het echt ernstig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Teelbalkanker is te voelen als een hard onregelmatig gezwel op de teelbal. Meestal pijnloos. In het begin is het zeer goed te voelen. In uitzonderlijke gevallen groeit de teelbal en wordt het volume groter. Dan kan het gezwel pijn beginnen te doen. Hoewel een ervaren uroloog louter en alleen met het voelen aan de teelbal zeker kan zijn omtrent het gezwel op, of van, de teelbal wordt er altijd een echografie verricht om de diagnose te bevestigen. Het weefsel van de teelbal is normaal mooi egaal maar bij een tumor is dit veelal onregelmatig. In minder dan 2% van de gevallen zit er aan beide kanten een tumor. Het komt vooral voor bij mannen tussen de 30 en de 50 jaar. Als jij dat bent en een pijnloze verharding in een teelbal hebt, dan kan dit wijzen op teelbalkanker. Ga naar de huisarts om het te laten onderzoeken.

Bronnen:
http://www.teelbal.be/tumor/diagnose-teelbaltumor/
http://www.urologie-antwerpen.be/ziektebee...

Op elke bal een bobbel, ik vermoed dat je dan gewoon je ballen of je bijballen bedoelt. Gek genoeg horen die daar te zitten. Als je het echt niet vertrouwt of dat ze anders aanvoelen dan normaal, maak dan een afspraak met iemand die terzake kundig is. En dan bedoel ik hiermee je Arts. Je hebt maar één paar hangers, wees er zuinig mee.

Die harde bobbels zijn gewoon je ballen. En die worden gelukkig beschermd door een dikke laag huid. Het zou pas echt foute boel zijn als je je hele balzak zo zacht zou zijn als die dikke buitenste huid.

Kanker: teelbalkanker, testiscarcinoom, zaadbalkanker Bij teelbalkanker is er sprake van een kwaadaardige tumor in de teelbal. Het is een uitsterst zeldzame ziekte die begint met een verharding in de teelbal: een harde knobbel, bobbel of bult ter grote van een erwt - die pijnlijk kan zijn wanneer men er op drukt. Deze aandoening is eenvoudig door zelfonderzoek in een vroegtijdig stadium te ontdekken, door beide teelballen met zachte druk te rollen tussen duim en wijsvinger. Een pijnloze verharding of een onderhuids knobbeltje kan op een beginnende tumor wijzen. Neem in dat geval contact op met de huisarts die de plek waar u het knobbeltje constateerde, nader kan onderzoeken. Klachten, verschijnselen en symptomen teelbalkanker (kanker van de teelbal) De klachten en symptomen van teelbalkanker zijn: - een harde, pijnloze knobbel in de teelbal; - een doffe pijn c.q. een onbestemd gevoel in de onderbuik, achter of in het scrotum; - de teelbal verandert qua grootte en textuur; -heel soms een scherpe pijn in de aangedane zaadbal. Of : Symptomen aandoeningen/pijn/klachten teelbal/zaadbal/scrotum -Cysten aan de bijbal -Epididymo-orchitis: ontsteking van de bijbal en teelbal -Teelbaltorsie of torsio testis -Kanker: teelbalkanker, testiscarcinoom, zaadbalkanker -Klachten, verschijnselen en symptomen teelbalkanker -Varicokèle: groepje spataderen of spataders in het scrotum -Hydrokèle: abnormale ophoping van vocht in de vliezen om de zaadballen -Angiokeratomen: rood-paarse verharde bultjes scrotum

Niet teveel over blijven piekeren!! Even langs je huisarts! Succes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100