Hoe kun je je korte termijn geheugen sterker maken als je last hebt van vergeetachtigheid?

Zijn hier ook medicijnen voor, eventueel zonder recept?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door medicatie, nee U kunt uw geheugen wel trainen. Denk hierbij aan geheugenspelletjes zoals memorie. Meer over geheugentraining kunt u hier vinden; http://www.neurocampus.nl/html/geheugen/geheugenspel.php

Of het nou echt zo is weet ik niet maar het homeopatische middel Ginkgo Biloba schijnt te helpen wanneer er sprake is van geheugenverlies. En verder inderdaad flink brainfitnessen.

Van visolie (omega 3-vetzuren) wordt beweerd dat ze je concentratievermogen vergroten. En met een beter concentratievermogen kun je beter onthouden, lijkt mij.

Alle antwoorden zijn fout! Je word niet slimmer van memorie of eten! Dat is juist de meeste bedrog je word slimmer van het leren, je kan goed memorie spelen enzo maar vaak zit daar gokjes in. En eten dat is nooit zeker. Je moet daar niet in geloven maar je moet gaan leren met iets. Bijvoorbeeld woordjes gaan leren wat mensen doen bij de studies. Zij zijn niet echt vergeetachtig. Bijvoorbeeld een leuke taal kiezen en dan steeds een paar woorden pakken en steeds gaan leren wat je vroeger deed en maak het niet saai, maar doe daar leuke ervaringen mee. Zo train je heel goed je brein de spelling van de woorden en de vertaling steeds herhalen. Zo word er elke dag een mens rijker (in de brein). En wanneer een brein steeds gepusht word zal die ook trainen en meer gaan concentreren je zult niet meer zo vergeetachtig worden. Heel veel succes!! Groeten van Barhoemi!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100