Hoe komt het dat soms opeens niet meer weet hoe je trap moet lopen?

Ik zal vast niet de enige zijn die dit heeft: Je loopt op de trap, gewoon op de automatische piloot, en ineens kom je met je voeten in de war, en weet je even niet meer hoe je trap moet lopen. Je moet dan even heel goed nadenken hoe het ook alweer moest. Maar hoe komt dit eigenlijk: is het een soort tijdelijke kortsluiting in je hersenen oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heb ik nooit, maar het lijkt me hetzelfde als je gaat nadenken over het autorijden. Zodra je dat doet, dan gaat het fout, en val je bijvoorbeeld stil bij het optrekken. Bepaalde acties zitten zo ongeveer geprogrammeerd in je brein. Erover nadenken zorgt voor verwarring.

Leer de stop-meditatie, dan leer je te stoppen en te beginnen... Het kan een mediamiek teken zijn... Laat er door een deskundige naar kijken... Het kan een lichamelijke oorzaak hebben, maar dat voelt niet zo... Het is eerder een teken dat je iets moet leren te zien... Er moet wat geleerd worden door jou... En je weigert steeds...

Ik vind dit zo herkenbaar. Bij mij is het juist als ik erover nadenk dat ik niet meer weet hoe het moet. Het lijkt me geen kortsluiting in je hersenen maar meer iets van bewustwording ofzo.

je traplopen heb je op de automaat staan en als je te druk bent of te veel denkt aan andere dingen op dat moment dan kan het voorkomen dat de automaat even op uit staat en dan is het net dat je weer opnieuw moet leren traplopen.

Ik heb dat altijd met treden met een ongebruikelijke maat. Je raakt dan in de war omdat je gewend bent geraakt aan een bepaalde loop. Maar ik heb het heel soms ook wel eens als ik (lopend op de trap) ineens 'wakker' word uit het diep verzonken zijn in gedachten.

Klinkt erg bekend. Ik kan werkelijk uuuuuuren voor de trap zitten en geen flauw idee hebben hoe ik boven kom...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100