Klopt het dat velletjes van pinda's en pitjes van bijv. druiven en paprika een blindedarmontsteking kunnen veroorzaken of is dit een fabeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat klopt niet. Het is eerder het omgekeerde: het eten van voldoende vezels (waaronder de vliesjes van pinda's en druivenschilletjes horen) helpt tegen obstipatie - wat een blindedarmontsteking kan veroorzaken. Zo'n ontsteking kan verschillende oorzaken hebben en is eigenlijk niet te voorkomen. Voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn indikking van de ontlasting, worminfecties en het binnendringen van micro-organismen.

Bronnen:
http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord...

is een fabeltje. Als het echt zo was had zo ongeveer de hele wereldbevolking al wel een blindedarmoperatie ondergaan. waarschijnlijk zelfde categorie : "van deodorant krijg je kanker"

Nee dat is een broodje aap verhaal.. ze zijn juist gezond.

Ik vraag mij werkelijk af waar dit soort fabeltjes vandaan komt. Dat noemt men "broodje aap verhalen". Nee het klopt niet. Lees ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/pitjes-druiven-gewoon-doorslikken.100800 http://www.goeievraag.nl/vraag/paprikazaadjes-gewoon-meebereiden.192861 http://www.goeievraag.nl/vraag/pitjes-paprika-eten.16863

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100