Waar kan ik de top 10 van de meest voorkomende ziektes in 2009 vinden?

Voor mijn profielwerkstuk heb ik de top 10 van de meest voorkomende ziektes van 2009 nodig. Alleen k kan hierover niets op internet vinden... Kan iemand me A.U.B helpen..

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel voorkomende ziektes en aandoeningen: ADHD Allergie Astma en COPD Diabetes Hart- en vaatziekten Hoofdpijn en Migraine Huidaandoeningen Kanker Reuma SOA en AIDS Dit is niet specifiek voor 2009 maar ik vermoed dat het niet veel gewijzigd is de afgelopen jaren. Toegevoegd na 6 minuten: Wellicht helpt de bron je verder.

Bronnen:
http://www.talk2000.nl/mediawiki/index.php...

Je zou ook eens bij de ggd langs kunnen gaan, hun hebben meestal ook wel informatie liggen voor dit soort vraagstukken. Dan ben je meteen een stuk actiever bezig met je werkstuk, en kan je de bronnen beter onderbouwen, ipv te zeggen via goeie vraag.

ik heb gevonden voor je top 10 van 2009...... *meest vreemdste ziekte`s: http://www.supo.be/artikel/27/Top_10_vreemdste_ziektes *meest voorkomende dodelijke ziekte`s http://www.wereldrecords.info/meest-voorkomende-dodelijke-ziekten.html *meest ziekte last voor mannen en vrouwen http://www.rivm.nl/vtv/object_document/o1673n18840.html *meest kostebaarste ziekte`s http://www.trimbos.nl/onderwerpen/feiten-cijfers-en-beleid/psychische-stoornissen/psychische-stoornissen-in-nederland/top-10-grootste-kostbaarste-ziekten *meeste mensen aan zijn overleden http://www.rivm.nl/vtv/object_document/o2305n18837.html *meest chronische ziekte http://www.ggdzeeland.nl/dbdocs/fileattachment_692.pdf *nog wat info uit 2008: De meest voorkomende ziektes en stoornissen zijn nek- en rugklachten, eczeem, artrose, coronaire hartziekten, gezichtsstoornissen, ouderdoms- en lawaaidoofheid, diabetes, astma/COPD en depressie. Artrose, coronaire hartziekten, diabetes, COPD en depressie staan ook in de top-10 van ziektes en stoornissen die (door hun impact, hun lange duur of de combinatie van beide) de kwaliteit van leven het meest aantasten. Andere aandoeningen uit deze top-10 zijn beroerte, longkanker, dementie, alcoholafhankelijkheid en angststoornissen. Astma, diabetes, depressie, angststoornissen en beroerte zijn tussen 1993 en 2003 het meest in aantal toegenomen. En tot slot een top 40 veel voorkomende ziekte`s: http://www.homeopathie-utrecht.nl/t_d_frequent.htm suc 6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100