Ik heb een oproep voor een gesprek de een bedrijfsarts ,nu blijkt dat deze man alleen als normale arts in het big register staat is dit stradbaar ?

Volhens mij mag dit nl niet en is het zelfs strafbaar om de titel bedrijfsarts te voeren.of kan de beste man wel bedrijfsarts zijn maar niet als zodanif imgeschreven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedrijfsarts is inderdaad een beschermde titel, die mag dus alleen gevoerd worden door artsen (sociaal-geneeskundig specialisten) die na hun examen als basisarts een 4-jarige specialisatieopleiding hebben gevolgd, en voldoen aan allerlei verplichtingen zoals de 5-jaarlijkse herregistratie, nascholingen, etc. In theorie zou het mogelijk zijn dat iemand wel de opleiding heeft afgerond maar niet als zodanig in het BIG-register staat ingeschreven, maar dan zou ik me ernstig afvragen wat de reden is dat iemand niet staat ingeschreven in het BIG. Kijk nog één keer goed in je brief: het kan zijn dat het gaat om een bedrijfsarts in opleiding, dan zou dat er wel duidelijk bij moeten staan. De titel 'arbo arts' is trouwens NIET beschermd, en mag dus gevoerd worden door basisartsen. Verzuim- en arbodiensten zetten soms basisartsen in op deze manier, maar zij zijn wel verplicht om ook met een bedrijfsarts samen te werken. Ik zou ernaar vragen, eventueel op het spreekuur, of erover bellen. Je hebt het recht om te weten wie jou onderzoekt en begeleidt, en als de arbodienst werkelijk gebruik maakt van de diensten van een arts die een titel voert die hij niet mag voeren, is dat natuurlijk geen goed teken. Je zou ook eens navraag kunnen doen bij de vereniging voor bedrijfsartsen, of een overkoepelend orgaan voor arbodiensten. Die kunnen je ook ongetwijfeld meer vertellen over wat een normale gang van zaken is. Overigens wil dit natuurlijk niet zeggen dat deze arts niet bij machte is om jou goed te begeleiden (misschien is hij wel bijna klaar met zijn specialisatie, zou kunnen), maar als je dit soort informatie eenmaal weet, zou ik ook méér willen weten, en het dus uitzoeken. De arbodienst moet jou niet alleen goed begeleiden, maar natuurlijk ook juist informeren. Toegevoegd na 1 uur: Overigens: ja, het is strafbaar om een onterecht een titel te voeren. Voor specialistentitels geldt dat iemand deze pas mag voeren als hij in het BIG én in het specialistenregister van de desbetreffende beroepsvereniging staat ingeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100