Hoe kom ik van het neuspeuteren af?

Zou wel eens een keer tijd worden op mijn 36e, maar ik vind het zo af en toe nog steeds moeilijk de neiging te onderdrukken.
Iemand een geweldige tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraagt in je reactie om een 'foefje' zoals iets om van nagelbijten af te komen. Met pleisters op je vingers wil je niet lopen, dus je wilt niet dat het zichtbaar is. In dat geval zou ik een aantal hete rode pepers snijden en daarna niet je handen te wassen. Gegarandeerd dat je het niet ziet maar wel voelt zodra je er mee in je neus gaat! Wel opppassen voor wrijven in je ogen dan! (of ergens argeloos krabben :-/)

Pleister op je beide wijsvingers. Dat maakt het heel erg moeilijk om door te gaan, in ieder geval ben je je dan er erg van bewust als je het toch doet.

Handschoenen?

Waarom wil je er vanaf? Het is juist gezond, want het zorgt ervoor dat de neusharen weer fier kunnen wapperen, waardoor ingeademde lucht gefilterd wordt.

Watjes in je neus doen?

met plakband een punaise op je vinger plakken wedden dat je het maximaal nog 1 keer probeert

Hang onderstaande foto op je bureau en/of zet hem op je computer en overal waar je regelmatig zit.

Bronnen:
http://www.ready-steady-go.org.uk/icons/br...

beetje chilli pepper op die vinger doen ! tis een gewoonte net als nagelbijten

Ik ken iemand die in één dag van ernstig nagelbijten afkwam door een hele avond bao-ballen in z'n hand om elkaar te draaien. Ik weet niet hoe het kan, maar het werkte perfect. Wellicht het proberen waard. Is in ieder geval niet schadelijk voor je neusslijmvlies. Daarnaast is het korstjes vrijhouden van je neus, op een andere manier dan peuteren wel slim, anders blijft er toch iets 'trekken'. Je moet het jezelf niet moeilijker maken dan nodig, toch?

Als er in mijn neus iets in de weg zit, dan haal ik het eruit. Om de doodeenvoudige rede dat het zo lekker oplucht. Niets mis mee, met jou miljoenen anderen. Ik hou wel goed in de gaten of niemand het ziet.

ik heb er hier thuis een vanaf geholpen door tijdens het peuteren van het slachtoffer-een flinke klap tegen zijn vinger te geven....hij heeft het nóóit meer gedaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100