Wat is verantwoordelijkheid voor jezelf nemen?

Ik weer het, het een vraag waar veel antwoorden op mogelijk zijn. Maar ik wil het wel weten. Ik stoei ermee namelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

De site bij "Bron" heeft een vriend van mij geholpen, misschien helpt hij jou ook. Er staan tips, suggesties en andere dingen op wat misschien zou kunnen helpen.

Kan ook gewoon beteken dat je goed voor jezelf moet zorgen. Zorgen voor gezonde voeding Dak boven je hoofd Opleiding en/of werk Schone kleding De eventuele keuzes die je maakt zijn je eigen verantwoording en schuif je niet op een ander af. Als je iets verkeerds doet moet jezelf voor de gevolgen opdraaien... Zorgen dat je niet slecht bent voor je lichaam door roken drinken e.d.

Het betekent twee dingen: Jij bent volledig verantwoordelijk voor jouw handelen, ongeacht wat een ander doet. Stel dat jouw vriendin iets lelijks tegen je zegt, dan is het jouw keus en verantwoordelijkheid hoe daarop te reageren. Jij bent niet verantwoordelijk voor de handelingen van je vriendin. Als zij boos tegen jou doet is dat haar keus. Daar sta jij los van, ongeacht wat jij doet of gedaan hebt. dat klinkt heel ijskoud maar zo is het wel in feite, natuurlijk loopt dat in de praktijk door elkaar heen.

Voor jezelf zorgen,jezelf steeds verder ontwikkelen via studie en werk,zorgen voor een inkomen en een dak boven je hoofd,een ander niet tot last zijn en hulp bieden daar waar nodig en wanneer je dat kunt.Fouten die je maakt zien als leermomenten,en er later dus je voordeel mee doen.Zelf keuzes maken en daar voor staan.Verkeerde keuzes of fouten die je maakt niet afschuiven op anderen of op' de maatschappij'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100