Wat te doen tegen rode vlekken bij de lies?

Ik heb al een paar jaar last van rode vlekken tussen de benen, het jeukt soms en het schuurt soms bij warmte en bij het lopen.
Het zit precies bovenaan de bovenbenen.
Moet ik langs de huisarts of kan ik het zelf behandelen?

Ik heb gelezen dat een schimmelcreme helpt zoals daktarin? klopt dat of is dat alleen voor voetschimmel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel herkenbaar, ik heb er ook last van. Beste wat je kan doen is het voorzichtig wassen en droogdeppen. Dan met haardroger op koude stand droogblazen. Nadien Inotyol zalf erop aan brengen.

Als het een schimmel is zou daktarin moeten helpen,maar daar je er al zo lang last van hebt zou je beter toch een arts raadplegen om eventuele andere zaken uit te sluiten.

Ik heb dat zelf gehad en ben tai Chi gaan doen, en geen korte broek aan een tijd. Ook olie erop terwijl je onder de douche staat maakt de huis zachter... Wat olie over je lichaam uitsmeren ( babyolie) en dan nog eventjes eronder als het ingetrokken is laat echt een filmlaagje achter... Het is bij mij weggegaan en niet meer terug gekomen daardoor, zonder medicatie

Dat zou een "broei" reactie kunnen zijn, waardoor schimmel zou kunnen ontstaan. Iedere avond zonder zeep wassen en drogen. Dan een antischimmel crème via huisarts erop smeren. Kan langdurig zijn. Dit is geen diagnose, maar kan een oorzaak met eventuele oplossing zijn. Maar bezoek in ieder geval een arts en ga niet zelf rommelen als je er binnen afzienbare tijd van af wilt komen.

Ik heb precies het zelfde gehad,van alles zelf gedokterd,maar niets hielp.Ben toch bij de dokter terecht gekomen,en wat bleek?allergie,en ik was er met een middeltje van de dokter in no time van af.Dus hup even een afspraak maken bij de h.a. beterschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100