Wat is het doel van ouders om hun kinderen te mishandelen?

een discussie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je je schoolwerk gewoon zelf zou moeten doen. Het antwoord is niet puur op internet te vinden, maar vereisd een beetje nadenken. Waarom zou iemand agrresief naar iemand anders worden. Waarom een kind slaan en niet bv de partner oid. Ik heb even op google gezocht op ‘kindermishandeling oorzaken’ en kwam de onderstaande link tegen. Lees dat even door om een beeld te krijgen van wat het inhoud en wat voor een oorzaken er zoal zijn voor mishandeling.

Ze nemen de zwakste, omdat ze het niet kunnen winnen van de sterkere partij... Wraak dus... Mij is pijn gedaan, sorry, maar dan geef ik het aan jou door... Sorry ik kon daar niets aan doen, dus kan ik hier ook niets aan doen...

Die ouders hebben geen doel om dit bewust te doen. Vaak is het onmacht. Of ze zittten zelf niet goed in hun vel, drank, drugs of weten niet beter dan dat dit gewoon hoort. Het zijn dus vaak de factoren van buitenaf die het beinvloeden. Hulpverlening die ze aanvragen komt vreselijk laat op gaan. Je moet soms een beste dosis zelfvertrouwen hebben en niet gaan slaan. Begrijp me niet verkeerd maar pubers kunnen je het bloed onder je nagels halen, en dan is het dus van belang dat je zelf rustig blijft en het aan kan en ook redelijk of goed in je vel zit. En zo heeft de 1 meer controlere erover dan een ander.

Dit gebeurt vaak door onmacht. Men weet niet meer hoe te handelen. Ik denk niet dat dit een discussie uit lokt, iedereen hier zou het er immers mee eens zijn dat dit verkeerd opvoeden is.

Ha, die Denise1995; Ik geloof niet dat ouders die hun kinderen mishandelen dat echt doelgericht doen. Het is eerder een dwangmatige handeling uit onmacht. Mensen die hun kinderen mishandelen zijn ziek, als ze dat heel bewust en met een bepaald doel zijn ze misdadig.

Het jammere is dat als het plaatsvindt er bepaald niet sprake is van een "doel", maar eerder overdracht van eigen ellende en onmacht. Het is een groot en complex onderwerp dat je aansnijdt. Je moet je er echt in verdiepen wil je het goed kunnen inschatten, nog los van dat de norm is dat kindermishandeling niet mag natuurlijk. Wens je veel succes. Nog meer antwoord: er is nu een wettelijk verbod op de 'pedagogische tik' en onverwacht komt van godsdienstige kant weer de draak de kop opsteken dat "fysieke tuchtiging heilzaam" is voor het kind. Sommige ouders geloven daar dus in.

Ik mag toch hopen dat ouders er geen doel mee nastreven! Mijn inziens is het vaak een kwestie van pure onmacht,men heeft geen overwicht en probeert op deze manier zijn doel te bereiken.

Mishandelen is zelden een zelfstaand doel, eerder een blijk van vertwijfeling en onmacht. Om wat voor mishandeling hebben we het hier? Wat voor de een ervaren wordt als 'mishandeling' is voor de ander wellicht een 'correctieve tik'. Of hebben we het hier over psychische mishandeling?

hun eigen agressie kwijt te kunnen, (op foute wijze) veroorzaakt door onmacht en onkunde en onopgeloste trauma's en emoties denk ik.

Onmacht en niet kunnen communiseren en niet oplossings gericht. Zo in een emotie kunnen en boos worden dat men niet weet hoe te handelen Dus wordt er mishandeld.

een kind blijft onverwaardelijk van zijn ouders houden ook al wordt hij mishandeld,ze zijn de enigste die hij kan vertrouwen,vooral als ze nog heel klein zijn,het is een teken van onmacht

Ik kan je daar een precies antwoord op geven. Er zijn namelijk meerdere redenen. Allereerst kunnen de ouders zelf ook in hun jeugd mishandeld zijn, zij geven dit dus door. Ook kan er sprake zijn van een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor er geen stabiliteit is om het kind op te voeden. Heel vaak is er verslaving in het spel, waardoor ouders niet meer in staat zijn het kind behoorlijk op te voeden. Of men slaat zijn kind uit overtuiging, bijvoorbeeld een geloof in de bijbel waarin gesteld wordt de roede niet te sparen. Een coctail van bovengenoemde zaken kan ook aanleiding zijn. Of men is de verbinding kwijt met zijn diepere zelf, waardoor vervlakking optreedt, en het slechtste in de mens bovenkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100