Waarom zeggen mensen vaak 'hè hè...'als ze gaan zitten?

Je kunt Nederlanders (vooral oudere) overal ter wereld op vliegvelden herkennen als ze 'hè hè...'zeggen bij het gaan zitten op een stoel in de wachtruimte.
Hoe komt dat toch?
Hebben buitenlanders ook dit soort uitingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo nu eerst een Bavaria... Aangeleerd gedrag... Allemaal aangeleerd, niemand, maar dan ook niemand kan een taal spreken zonder die eerst te leren... En dit geldt ook voor deze dingen... Ze moeten dat eerst iemand hebben zien doen en daarna zijn ze het zelf gaan doen, naäpen noemen ze dat... Ja buitenlanders doen dat ook, maar dan op zijn buitenlands...

Dit doet me denken aan de vraag waardoor iemand vaak zo'n zelfde soort geluidje maakt na de eerste slok drinken. Ik denk dat er in iedere taal een dergelijk kreetje is, omdat dit dikwijls aansluit op je gevoel wanneer je -vaak eindelijk- even lekker kan zitten en ontspannen. Zo van; "Hé hé, eindelijk.. Poeh, lekker."

Ik denk dat het een algemene zucht is uit een stukje vermoeidheid.He he even zitten en even een rust moment. Toegevoegd na 39 seconden: Ik weet niet of buitenlanders dat ook doen?

Ik zeg altijd 'Zo!' als ik een job klaar heb. Tot grote verwondering van buitenlandse collega's Gewoon aangeleerd gedrag dus.

Omdat mensen bewust of onbewust toch wel oneker zijn en zich dingen aantrekken... vooral negatieve opmerkinging van vrienden kunnen onzeker maken... Of je t nou wilt of niet zucht, heeft weinig zinnigs te melden

Leuke vraag! Volgens mij is dit een beetje aangeleerd gedrag, oftewe naäpen. En tevens zal het een uiting zijn van moeheid... Het zijn overigens niet alleen oudere mensen die dit doen...(ja ik voel me aangesproken hahaha)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100