Ik ben half Grieks, Half Nederlands, ben ik dan een halfbloedje ?

ik weet niet goed wat 'halfbloedje' betekent, maar ik ben half Grieks, half Nederlands, en ik ben snel bruin, dus ik heb een tintje, ben ik dan een half bloedje ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de link zou het kunnen als zijnde Iemand met gemengd bloed Kind van twee rassen Kleurling Of je jezelf zo wil noemen is aan jou.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/HALFBLOED

Nou, kort door de bocht, in de ogen van een aantal Nederlanders ben je dan inderdaad een halfbloedje (denigrerend), of soms zelfs een "buitenlander" wat er ook voor nationaliteit op je paspoort staat. Let op: Ik ben het niet met deze stelling eens. Als je echt naar het woord zelf kijkt, dan zul je inderdaad zien dat een Halfbloed het volgende betekend: Halfbloed, geboren uit ouders van verschillend ras

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/mesties

Een halfbloedje is van oudsher een kind van een blanke en van een 'gekleurde' ouder. Jij valt daar niet onder, daarvoor moet je een donkerdere ouder hebben. Toegevoegd na 1 minuut: Zie van Dale: half·bloed (de; m,v; meervoud: halfbloeden) afstammeling van een blanke en een niet-blanke

Een halfbloedje is de officiele benaming voor een kind dat voortkomt uit een blanke en een zwarte (negroide) ouder. Het is dus geen benaming voor jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100