Als ik op een chocoladeletter mijn bovengebit breek. Wie is dan verantwoordelijk voor de kosten?

Dit weekeinde heb ik mijn boven (kunst) gebit gebroken op een chocoladeletter die van V&D afkomstig is. En is dit weekeinde ook nog gerepareerd. Ik heb net mijn beklag gedaan bij de lokale V&D en werd niet echt netjes behandeld. Inmiddels ook een e-mail gestuurd. Maar wie is er nu verantwoordelijk voor de kosten?

Toegevoegd na 8 minuten:
Even ter aanvulling:

De letters van Verkade en Droste zijn onder dezelfde omstandigheden. En zowel voor als na de reparatie wel gewoon te eten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt me niet ongebruikelijk dat een kunstgebit door gebruik slijt, en ik neem aan dat de ziektekostenverzekering de kosten vergoedt. In principe moet een chocoladeletter natuurlijk wel te eten zijn.. als jij van mening bent dat ze je een ondeugdelijk product hebben verkocht, kun je altijd proberen ze verantwoordelijk te stellen. In beide gevallen met je bij je verzekeraar zijn.

Jezelf.

jijzelf lijkt me. Het is nu eenmaal niet verstandig met een kunstgebit in een harde chocoladeletter te bijten. Net als dat je een beugel hebt en in een appel je slotjes kapot bijt, dan is ook de orthodontist niet verantwoordelijk maar degene die de appel eet Toegevoegd na 30 seconden: wellicht kun je in het vervolg een stukje chocoladeletter afbreken en dan op te eten..

Jijzelf! Het is niet eerlijk om die letter daar de schuld van te geven en de verkoper ook niet.

Ben je zelf verantwoordelijk voor. Tenzij er in de chocoladeletter een voorwerp zoals een stukje ijzer of iets dergelijks had gezeten. Dan kan je V&D verantwoordelijk stellen.

Jij bent verantwoordelijk. Er zijn nu eenmaal dingen die je wel en NIET met een kunstgebit kunt doen

Jijzelf bent verantwoordelijk voor wat je in je mond stopt. Als je een kunsgebit hebt, heb je twee maal van tanden en kiezen gewisseld. Dan lijkt het mij voor de hand liggend dat je verstandig genoeg bent om te weten wat je eet. (walnoten van de C1000 zijn ook lekker) Vind het flauw dat je deze kosten over "de rug" van V&D wil declareren. Uiteindelijk draaien de mensen welke bij V&D hun inkopen doen op voor jouw kostenplaatje.

als de V&D de chocolade letter met geweld naar binnen had geduwd dan waren zij verantwoordelijk geweest. zij zijn niet verantwoordelijk voor wie de chocoladeletter op eet of wie deze koopt. Zij gaan niet bij iedereen controleren of je tanden/kunstgebit wel sterk genoeg zijn voor de letter. Je hebt zelf doorgebeten en bent dus zelf verantwoordelijk voor wat je je kunstgebit aan doet. Helaas maar waar.

Hij wordt toch wel via de zorgverzekering gerepareerd zeker

Ikzou mijn tandarts aanklagen of anders misschien Marktpaats.nl,als je het gebit daar vandaan hebt!

Ik liep vanmorgen door een plas, mijn schoenveter is nat geworden. Daarop direct terug gegaan naar de schoenwinkel, die man vertelde dat ik mijn beklag moest doen bij de weerman. Hij had immers droog weer voorspeld toen ik de schoen kocht! Maar dat terzijde, uiteraard ben jij verantwoord. Zou wel waanzin zijn als je alle schuld maar kan afschuiven!

Ik ben bang dat het je gebit was, waarvan de kwaliteit te wensen over liet! Dus nou niet V&D de schuld geven!

Jijzelf bent verantwoordelijk voor de kosten, behalve als er iets in die chocolade letter zat dat er niet in thuis hoort, zoals een steen of iets anders waar ieder ander zijn gebit op stuk zou bijten...

Jijzelf denk ik. Hetzelfde overkwam mijn man met een Mentos. Wij hebben er niet bij nagedacht om bij Mentos ons beklag te doen want ook wij gingen er gewoon vanuit dat het zijn eigen schuld was, of in ieder geval niet iets om schadevergoeding oid voor te vragen.

Het lijkt me het logischt dat jij verantwoordelijk bent voor de kosten of moest de schocoladeleter heel erg hard zijn en er valt niet door heen te bijten zijn. Als dat zo is, is Verkade denk ik aansprakelijk.

Jijzelf natuurlijk of dacht je soms dat V&D verantwoordelijk was,het kan niet zijn dat een winkel waar je chocolade koopt veranwoordelijk is als jij je kunstgebit erop kapot bijt,tenzij er een deeltje inzit wat er niet in thuishoortvan bijvoorbeeld een machine, iedereeen weet dat chocolade hard kan zijn en dat je dus voorzichtig moet zijn me het eten van dergelijke producten.

Helaas, heel naar als zoiets gebeurt, maar je bent toch echt zelf verantwoordelijk voor wat je in je mond stopt. De ene chocola is nou eenmaal harder dan de andere.

Stel je de V&D was wel verantwoordelijk, toon jij dan maar eens aan dat het echt door die chocolade letter kwam... Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100