op mijn voet (ongeveer 2 cm vanaf de enkel) heb ik aan beide voeten soort eeltplekken. Het is geen eelt maar droge ovae plekken. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook dat is eelt, maar gelukkig nog zonder een pit erin. Best eens goed laten weken in water, liefst met zout erin, en dan met een voetenrasp afschuren.

het lijkt me verstandig om een pedicure hiernaar te laten kijken, deze kan ook beoordelen of het inderdaad eeltplekken zijn of toch iets anders. vervolgens kan een pedicure deze plakken behandelen op de juiste wijze. vanaf dat moment is het eenvoudiger om het "zelf bij te houden".

probeer zoveel mogelijk dagelijks ander schoeisel te dragen. Wissel ook tussen sportschoen en nette schoen. Afhankelijk van de plek kan je proberen er een soort kussentje onder te maken dmv een pleister met een zakdoekje eronder verwerkt (let daarbij op dat je wel nog normaal kan lopen). Probeer na te gaan of het alleen om eelt gaat of een eeltpit/ likdoorn (pijnlijk) is. Ga iig kijken of je het eelt er af kan vijlen (niet snijden) en ga dagelijks voor het slapen voetcreme gebruiken. Als je thuis bent draag dan loszittende sloffen of loop op sokken of blootvoets om je voeten te helpen herstellen. Eventueel kan je aanvullende een verzorgend badje nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100