Kan je een rennie tegelijk innemen met Paracetamol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Rennie is een zuurteregelaar die op simpele chemische wijze de pH van het maagzuur verhoogt, Paracetamol is een middel dat via de bloedbaan pijn verzacht. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat ze elkaar op enige wijze beïnvloeden, je kan ze dus gewoon samen innemen. In de bijsluiters van beide middelen staat nergens dat het voor deze twee middelen specifiek afgeraden wordt om ze samen te gebruiken.

Misschien wel maar jr kan ze het beste niet trgelik innemen. Laat er op zijn minst een kwartier tussen zitten. Ik weet uit ervaring en dat is dan ook gelijk mijn bron ( gebruik al 13 jaar rennie niet Constant natuurlijk) dat als ik maagzuur heb en geen rennie in neem Dat ik dan kort daarna hoofdpijn en heel erg misselijk word. Dus dan neem ik een rennie en binnen een paar tellen is mijn maagzuur verdwenen. En ook geen last van hoopfpijn.

Wanneer naast Rennie andere geneesmiddelen worden gebruikt, verdient het aanbeveling om Rennie pas 1 à 2 uur na inname van deze geneesmiddelen te gebruiken. De opname van geneesmiddelen kan door gelijktijdige inname met Rennie worden beïnvloed. Toegevoegd na 1 minuut: Kijk bij vraag & antwoorden. Toegevoegd na 3 minuten: Dit geldt ook voor geneesmiddelen die je zonder recept kunt verkrijgen.

Bronnen:
http://www.deonlinedrogist.nl/rennie-kauwt...

Interacties tussen Rennies en andere geneesmiddelen De absorptie van diverse geneesmiddelen kan worden verminderd door adsorptie of door verandering van de darmpassagesnelheid. Dit betreft o.a. atropinesulfaat, bisacodyl, chloorpromazine, cimetidine, hartglycosiden, isoniazide, natriumfluoride, tetracyclines, thiamine en ijzerzouten. Antacida moeten niet gelijktijdig met deze middelen worden ingenomen. De andere geneesmiddelen dienen eerst te worden ingenomen, pas na minstens 1 à 2 uur gevolgd door het antacidum (=Rennie). Verhoging van de pH van de urine kan ook de eliminatie van sommige geneesmiddelen wijzigen, zodat bijvoorbeeld een sterke daling van de salicylaatspiegels en een sterke stijging van de kinidinespiegels mogelijk zijn. Bij gecombineerde toepassing van bismuthsubcitraat en antacida moet eerst bismuthsubcitraat worden ingenomen, minstens 1 à 2 uur later gevolgd door het antacidum. Dit interval is nodig, omdat zoutzuur onmisbaar is voor de werking van bismuthsubcitraat.

Bronnen:
bijsluiter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100