als je vaak terugdenkt aan een tijd, is dat dan missen?

Toegevoegd na 17 minuten:
een goede herinnering welteverstaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk! Je word dan toch herinnerd aan die goede oude tijd. En die goede oude tijd mis je toch?

Nee, dat denk ik niet, terugdenken aan iets moois wil niet per definitie zeggen dat je het mist. Zelf denk ik regelmatig terug aan de tijd dat ik een jaar of twintig was, veel stappen, weinig verantwoordelijkheden en dergelijke, maar toch zou ik nu werkelijk geen twintig meer willen zijn. Het is een mooie herinnering en dat moet vooral zo blijven. Ook kan je natuurlijk best vaak terug denken aan minder leuke ervaringen maar waarschijnlijk zijn dat geen momenten die je mist, ook al denk je er vaak aan.

dat kan. terugdenken aan een tijd hoeft iet specifiek 'missen' te zijn. het kan ook zijn dat die tijd nog goed in je geheugen ligt. met mijn moeder spreek ik regelmatig over haar 'tijd' van vroeger, daarin zijn leuke en vervelende dingen gebeurt. elke keer dat we terugkijken en praten is het een gedeelde ervaring, de ene keer leuker dan de andere. die tijd missen we niet meteen. wat we wel missen is de tijd die we 'gezonder' en beter in ons vel zittend doorbrachten.

Nee niet altijd ligt eraan of het een goede of een slechte herrindering is want je zal aan een slechte ook nog denken maar niet missen.

Niet perse, waarschijnlijk is het wel een tijd die indruk op je heeft gemaakt.

Ze noemen het wel sentimentele momenten die je in gedachten weer wil beleven maar missen is iets wat dieper gaat. Je weet zelf dat het niet meer terug komt en dat je het alleen nog maar in gedachten kunt beleven en zien. En misschien zou je het nog graag eens over doen maar geweest is geweest. Leg je daar bij neer deze tijd komt nooit meer.

Als ik van mij zelf uitga vind ik veel terug denken aan oude herinneringen alleen maar positief Ik vind het leuk om die oude herinneringen her te beleven in gedachten Dan hoef je dus niet iets te missen wel kan het dat je een beetje terug verlangd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100