Ben je gelijk homoseksueel als je twijfelt aan je geaardheid?

Ik twijfel hieraan omdat ik een relatie heb gehad met een meisje maar dat is uit gegaan omdat het gevoel op was.
Nu vraag ik me af of het met een jongen niet anders zou zijn maar ik heb ook geen idee of ik verliefd op een jongen kan zijn.
Tot nu toe alleen verliefdheidservaringen met meisjes gehad.
Ik kan me wel opgewonden raken van een naakte man en ik kijk ook veel op profielen met facebook op die van jongens en minder op die van meisjes.
Bij dit alles vroeg ik me af of ik meteen homoseksueel ben hierom?
Ik weet niet of ik mezelf later zie met een vrouw of een man (al hoop ik met een vrouw).
Ik heb veel van mijn vriendin gehouden en heb geen duidelijke reden waarom mijn gevoelens over zijn gewaaid.
Maar soms heb ik een beetje een voorgevoel ofzo dat ik missgien wel homo ben.
Waar dit vandaan komt; geen idee, maar zou dat meteen inhouden dat ik ook daadwerkelijk homo ben?
Dit kan alleen ikzelf ondervinden, maar ik vraag gewoon om een algemene kijk erop.

Thanks!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Twijfelen aan je sexuele geaardheid maakt niet meteen dat je het ook bent waar jij wel eens over fantaseert!

Kennelijk ben je er nog niet helemaal uit, wat je sexuele geaardheid is. Misschien val je wel op mannen en vrouwen. Probeer dat eerst eens uit te vinden, voordat je jezelf een etiket op wil plakken.

Heel wat om erover na te denken en de kunst blijft om er zelf geen last van te hebben. Geef jezelf de tijd om dit te gaan ervaren. Nu lijkt het gezien jouw verhaal dat het nog te vroeg is om je aan een geaardheid vast te pinnen. Ik denk dat je zelf steeds meer gaat merken waar jouw interesse echt naar toe gaat. De relaties in die richting zullen dan een goed gevoel geven of toch twijfel veroorzaken. Neem er de tijd voor en ik zie al dat je er bewust mee bezig bent. Veel geluk!

Als je niets doet, dan ben je ook niets. De vraag is dus: welke kant moet ik uitgaan met mijn sexualiteit? Ik weet jouw leeftijd niet. Dat je op die leeftijd twijfelt is logisch, je bent als zijnde hetero opgevoed, en er is nu eenmaal een best grote kans dat je dat niet bent. Maar als je rond de 20 bent, en je twijfelt, dan zou ik eerst maar eens beide wegen uitproberen. Als je in een plaats woont waar een uitgaansgelegenheid is voor homo’s van jouw eigen leeftijd, dan zou ik beginnen daar maar eens een maand in de weekenden heen te gaan. Praat met jouw leeftijdsgenoten daar. Je bent niet de eerste of de enige die zichzelf niet kan doorgronden. Neem wel de tjd ervoor en praat met mensen die positief op je overkomen. Ik herken jouw gevoelens wel, ik had ook vriendinnen en soms zelfs seks, maar op een gegeven moment werd het duidelijk. De ergste fout die je kunt maken, is dat je met een meisje verder gaat en dat over een tijdje toch je homo-gevoelens sterker blijken te zijn. Besef wel, dat het enige wat van belang is, is dat je de juiste keuze maakt. Verder leven als homo is fijn, verder leven als hetero is even fijn, maar wellicht iets gemakkelijker.

Gevoelens van verliefdheid die overgaan is niet zo vreemd. Verliefdheid gaat bijna altijd over en het gaat dan niet altijd over in echt houden van. Je kunt dan nog wel warme gevoelens voor iemand dragen maar niet echt van de persoon houden of verliefd zijn zoals dat in een relatie behoort. Dat duidt mijn inziens nog geen homoseksualiteit aan. Bijna iedereen fantaseert wel eens hoe het zou zijn met iemand van hetzelfde geslacht en velen proberen het ook uit ondanks dat zij toch gewoon hetero zijn. Je kan ook bi-seksueel zijn. Sommige mensen zijn wel geinteresseerd in seks met iemand van hetzelfde geslacht of triootjes met iemand van hetzelfde geslacht erbij maar neigen voor een relatie toch naar iemand van het andere geslacht. Dus wat mij betreft valt er niet een stempel te drukken je seksualiteit aan de hand van wat je beschrijft. Je zult het inderdaad zelf moeten ontdekken en dat ondervindt je meestal door het gewoon te gaan ervaren.

Ga eens in t weekend naar een homo bar of disco. Ervaar je het bekeken worden ook als prettig? Of je ho/he of bi bent is eigenlijk niet zo relevant. Wordt gewoon verliefd en hoop dat de persoon ook verliefd wordt op jou.

ik denk persoonlijk dat ik bi ben omdat ik al een aantal keren gevoelens heb gehad voor een meisje, maar niemand weet dat ik bi ben maar ik weet het zelf ook nog niet,, maar ik weet wel dat je op basis van 1 gevoel niet meteen conclusies moet lopen trekken en als jij opgewonden raakt van een naakte man en nog geen gevoelens hebt gehad voor een jongen moet je jou gevoelens maar eens gaat onderzoeken dat betekent niet dat je meteen iedereen op de bek moet pakken maar dat je eens rustig naar jezelf en je gevoelens moet luisteren of jij wel verliefd kunt worden op een jongen maar niet meteen uitgaan van een gevoel of opwinding ;) x

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100