Hoe kan het dat bij mijn nieuwe bril de glazen vaker vet zijn?

Ik draag al wel 50 jaren een bril. Nu bij een andere zaak gekocht en ik moet wel 10 keer per dag de glazen poetsen. Wie weet hier een oplossing voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kuis mijn glazen met warm water en een klein scheutje product voor de vaat te wassen, zoals Per of Dreft. Goed naspoelen en met een propere doek droog wrijven. Zo blijft hij een paar dagen netjes. Hij wordt heus minder vlug vuil dan als ie gekuist is met een speciaal product of zo een reinigingsdoekje.

Als al wat langer een bril draagt zou het kunnen zijn dat u nu voor het eerst kunststof glazen heeft of kunststof glazen met een slechte vuil weerende coating. Kunststof is tegenwoordig veel gebruikelijker dan mineraal glas, wat vroeger de norm was voor brillen glazen. Kunststof is lichter en minder breukgevoelig. Bij kunststof glazen is er heel veel verschil in de kwaliteit van de vuil afstotende laag die er op zit. Mineraal glas trek uit zichzelf als iets minder vuil aan. Let wel op met gebruik van schoonmaak middelen icm kunststof glazen deze kunnen hier niet zo goed tegen beschadigd de coating. Vaak wordt een lichte zeep aangeraden, maar dit zorg er juist weer voor dat het sneller vet aantrekt.

Bronnen:
http://www.brillenglazen.info/bril-kwalite...
http://www.ooginoog.nl/kunststof-mineralen...

ik zou met de klacht teruggaan naar de winkel en een goede coating vragen voor je glazen, je hebt vast nog garantie !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100