Is het normaal dat je 1x in 3-5 dagen naar de wc gaat om te ontlasten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is inderdaad normaal. Het idee dat iedereen minstens een keer per dag zou moeten poepen is al lang achterhaald. Hoe vaak een mens moet ontlasten, verschilt van individu tot individu. Sommige mensen moeten twee tot drie keer per dag poepen en weer anderen gaan hooguit eens in de twee tot drie dagen voor de 'grote boodschap'. Het gaat erom dat de consistentie van de ontlasting normaal is, dat wil zeggen dat de feces (de drol, uitwerpselen of ontlasting) een aaneengesloten donkerbruine worst moet zijn die gemakkelijk geloosd kan worden. Als dat zo is, dan maakt het niet zo veel uit hoe vaak je moet ontlasten.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Nee, dat is het niet. Minstens 1x per dag is goed. Probeer meer vocht te drinken om het e.e.a lekker soepel te houden. Hou je het op, dan loop je meer risico op ontstekingen en perforaties. Ontlasting moet er gewoon uit. Hoe eerder, hoe beter.

ervan uitgaande dat je op een normale manier eet, 3 x per dag en goed, zou je 1 x per dag je moeten ontlasten. dat zou normaal zijn. er zijn ook mensen die een goede stofwisseling/verbranding hebben die zich 2 x per dag moeten ontlasten. afhankelijk van het lichaam en de voeding die je tot je neemt. :) Toegevoegd na 2 minuten: als je echt maar 1 x in de 3-5 dagen hoeft te ontlasten, zou je je voedingspatroon moeten checken en ook de mate van beweging / sporten / fietsen/ wandelen en veel water drinken helpt ook . als dit niet helpt dan lijkt het mij verstandig om contact op te nemen met de huisarts. succes!

nee, dat is inderdaad niet normaal. Als ik jou was dan zou ik mijn voedingspatroon eens bekijken en zonodig hier en daar een beetje veranderen. Als je hier moeite mee hebt kun je het beste even naar de huisarts gaan, en die helpt je dan met advies op maat. Succes Ermee

Een arts heeft mij ooit verteld dat alles tussen 1 tot 3x per dag tot 1x in de 3 dagen normaal is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100