wWat zijn de eerste symptonen van een hersentumor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beschrijving van hersentumor: verschijnselen De verschijnselen die kunnen voorkomen bij een hersentumor zijn in drie groepen in te delen: uitvalsverschijnselen, epilepsie en klachten door een toename van de druk binnen de schedel. Welke uitvalsverschijnselen ontstaan hangt sterk af van de plaats van de tumor. Voorbeelden zijn (lichte) verlammingen en, bij een tumor in de linker hersenhelft, problemen met de taal, bijvoorbeeld woorden niet goed uitspreken of niet goed begrijpen wat anderen zeggen. Ook kunnen er geheugenstoornissen zijn. Als de tumor voor in de hersenen zit kunnen gedragsveranderingen voorkomen, zoals traagheid en onverschilligheid of juist prikkelbaarheid en humeurigheid. Een tumor achterin de hersenen veroorzaakt soms problemen met lezen en zien. Een epileptische aanval is vaak het eerste teken van een hersentumor. Zo'n aanval ontstaat door irritatie van de zenuwcellen in het hersenweefsel. Een epileptische aanval kan heel licht zijn, bijvoorbeeld enkele schokjes in een hand of een korte 'afwezigheid'. Maar het is ook mogelijk dat iemand plotseling bewusteloos raakt en daarbij heftig schokt met armen en benen. Bij zo'n hevige aanval kan men ongewild urine verliezen en op de tong bijten. De aanval gaat overigens bijna altijd vanzelf over. De druk in de schedel neemt toe als er een tumor groeit. Bovendien hoopt zich vaak vocht op rond de tumor (oedeemvorming) en belemmert een tumor soms ook nog de doorstroming van hersenvocht. Dit geeft klachten als aanhoudende hoofdpijn en soms misselijkheid en braken. Als de druk sterk toeneemt ontstaat soms sufheid. Bij druk op de oogzenuwen gaat men wazig of dubbel zien. Dit laatste komt echter slechts zelden voor. Al deze klachten kunnen ook optreden bij andere aandoeningen. Daarom is het verstandig om bij zulke klachten naar de huisarts te gaan en te laten uitzoeken wat er aan de hand is.

Bronnen:
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=zie...

Hoofdpijn. Overgeven. Epileptische aanvallen. Problemen met het zicht. (dubbel zien) Fluittonen in de oren. Spiercoördinatieproblemen. Problemen met lopen en praten. Slapheid. Evenwichtsproblemen. Allemaal mogelijke symptomen, waarvan een aantal niet hoeft op te treden.

Bij mij was het af en toe een tinteling in mijn linker arm/been ( dit omdat de tumor rechts zat ) en regelmatig een onbekende smaak in mijn mond, het ziekenhuis had het over een metaalsmaak, die tintelingen was partiële epilepsie Bij partiële epilepsie ontstaan, door plaatselijke elektrische ontladingen, hoofdpijn heb ik nooit gehad, in iedergeval niet anders als bij een ieder,ondanks een tumor vam 7.4x 4x 4.5 cm verder heb ik mij nooit ziek gevoeld, ik denk dat ik na 5 operaties, 30 zware IMRT bestralingen, en op een gegeven moment nog maar een gemiddelde levensverwachting van 2 tot 5 jaar er redelijk goed over kan mee praten. Gelukkig lijkt alles nu onder controle te zijn, maar het blijft spannend, die k.. ziekte is levenslang hebben, ik denk er elke dag aan Toegevoegd na 2 uur: Foto van een paar dagen na de laatste operatie

De symptomen kunnen divers zijn. Verlies van evenwicht, hoofdpijn, kracht verschil in de ledemaat (en) meestal halfzijdig, dubbelzien, epileptische aanvallen, geheugen verlies, spraakstoornis, De symptomen corresponderen met de plek waar de tumor in de hersenen zich bevindt. Op het moment dat de tumor het hersenweefsel begint te verdrukken dan komen de verschijnselen.

Die symptomen staan heel goed en uitvoerig uitgelegd op de hersentumor informatie website https://hersentumoren.info/

Bronnen:
https://hersentumoren.info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100