Zijn er chloorvrije of chloorarme zwembaden in Noord-Brabant?

wij willen graag gaan zwemmen maar chloor is niet goed voor sommige van ons, we zijn opzoek naar (leuke) zwembaden die bijvoorbeeld met ozon gereinigd worden.

Toegevoegd na 4 minuten:
Een binnenbad, buitenbad maakt niet uit want het gaat om de damp. Dus we zijn opzoek naar een binnenbad.

Toegevoegd na 12 minuten:
we zijn meiden van 16-17 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn verschillende sites met lijsten chloorvrije of chloorarme zwembaden. Dit is handig voor mensen met allergie of bijv. eczeem. In Noord Brabant zijn genoemd: ■Zwembad De Hoefsevondertotaal, Berlicum (ZE) ■Zwembad Het ZIB, Best (ZE) ■Zwembad Kurenpolder, Hank (ZE) ■Golfbad Oss, Oss, (O) ■ Sportcentrum Valkencourt, Valkenswaard (ZE) ■Zwembad Den Ekkerman, Veldhoven (ZE) ■ Zwebmad Olympia, Waalwijk (ZE) Toegevoegd na 29 minuten: Zoals je ziet in de lijst zijn er ook baden zonder chloor. Dat zijn kuurbaden die de desinfectie op een andere manier regelen. Alleen voor openbare baden is het in Nederland wettelijk verplicht chloor te gebruiken. Hier zal vast wel een keer verandering in komen. In België is het nu ook wettelijk geregeld dat er uitzonderingen zijn als de ontsmetting op een andere manier gebeurd. http://www.zwembadbranche.nl/artikelen/chloor-niet-langer-verplicht-in-waalse-zwembaden In de openbare chloorarme zwembaden zou je eens kunnen proberen te zwemmen. Het grote probleem waarbij chloorgas ontstaat heb je niet. Doe sowieso een brilletje op om de slijmvliezen van de ogen te ontzien. De chloorarme zwembaden worden aanvullen met ozon of zoutelectrolyse gereinigd. Toegevoegd na 2 uur: NB. In Chloorarme baden zoals in bovenstaand lijstje heb je waarschijnlijk geen problemen met de chloordamp.

Bronnen:
http://www.vmce.nl/zwembaden
http://zwemmen.startpagina.nl/prikbord/880...

Elk openbaar zwembad in Nederland is volgens de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (W.H.V.B.Z.) verplicht het zwembadwater te desinfecteren met chloor. Een openbaar zwembad zonder chloor bestaat dus niet. Door chloor krijgen ziektekiemen geen kans zich te ontwikkelen en worden vervuilingen afgebroken.

Bronnen:
http://www.zweminstituut-siemons.nl/zwemw.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100