Wat moet je doen als je alcohol hebt gedronken en medicijnen hebt geslikt?

Ik heb vanmiddag paar biertjes gedronken en toen ik thuis kwam heb ik medicijn geslikt voor concentratie. Ik was helemaal vergeten dat ik alcohol op had en ik merk dat me hart sneller klopt. Hoe erg is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooral geen paniek!! Ten eerste, omdat het nog erger zou maken, en ten tweede omdat zeer waarschijnlijk valt het reuze mee. Lees de bijsluiter. Tenzij een heel ernstig, dreigend, in rood gemarkeerd tekst staat van "nooit, maar dan ook nooit met alcohol combineren", is het écht niet zo erg. Probleem van combineren van alcohol en medicijnen is dat de alcohol in je bloed maakt dat de medicijnen zich niet kunnen binden aan de eiwitten in je bloed (zoals het hoort), en dan gaat de medicijn zijn werk "te snel" doen. Daarom krijg je hetzelfde effect alsof je te veel medicijnen in één keer slikt. Maar nogmaals, dat is niet zo erg. Tenzij je een ernstige lever aandoening hebt (dat denkt ik niet, wat je drinkt bier), zal je lever het alcohol van 2 biertjes zeer snel metaboliseren (binnen een paar uur), en dan wordt alles weer normaal. Dus ga ergens rustig zitten met een goed boek, drink veel water (dat versnelt de metabolisme van alcohol) en alleen als het binnen 4-6 uur niet verbetert, dan moet je de arts raadplegen.

Lees even op de bijsluiter of je alcohol mag drinken bij de medicijnen, is je hartritme regelmatig, dan hoef je je geen zorgen te maken, is je hartritme onregelmatig, bel dan even de dokterspost. Mag je geen alcohol bij je medicijnen, ook bellen.

Raak zeker niet in paniek,probeer je te ontspannen,de werking van de alcohol zal stilaan beginnen afnemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100