Kan je dom worden als je teveel dingen onder je niveau doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad word je er niet echt dom van, maar je wordt wel in je ontwikkeling geremd. Je ontwikkelt je niet naar het niveau dat je zou kunnen halen. En daar krijg je later spijt van. Bovendien is het in werkomstandigheden ook niet goed, als je onder je niveau werkt, ook al zeg je het te willen. Je ziet n.l. meer dan de gemiddelde medewerker en zoekt andere oplossingen b.v. Dit leidt alleen maar tot problemen. Dus probeer bij en bij te blijven.

Dom zal je er zeker niet van worden (in de zin dat je IQ daalt), maar je stompt wel af, o.a. door te weinig uitdagingen en op den duur zullen irritatie en verveling ook een rol gaan spelen.

Nee, je wordt er niet dommer van, misschien wel minder gemotiveerd en geinteresseerd in wat je doet. Omdat je geen uitdaging hebt verveel je je eerder, je kunt dan in een sleur terechtkomen waardoor je nergens meer zin in hebt. Het is vaak moeilijk dat te doorbreken, maar dom word je er niet van

Als je werk onder je niveau is, en je daarnaast geen andere uitdagende bezigheden hebt, zul je vast en zeker in de loop van de jaren minder scherp worden. Als je b.v. tussen mensen verkeert die veel lezen en een uitgebreide woordenschat gebruiken, zul je zelf ook je woordenschat blijven uitbreiden, terwijl dit zal afnemen als je nooit boeken of kranten van 'niveau' leest en daarnaast weinig stimulans in je omgeving hebt. Dit geldt dus m.i. zowel voor werk als sociale omgeving en andere bezigheden (hobby's etc.). Volgens mij zal je eigen niveau langzaam maar zeker dalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100