Ik moest bloedprikken bij de huisarts, Valt dit onder eigen risico? Dus moet het straks dit betalen van de zorgverzekeraar? je krijgt niet vergoed?

Hoeveel gaat dit dan wel niet kosten? ze hebben gekeken naar vit. b12.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit valt onder het eigen risico. Alleen het consult bij de huisarts valt hier niet onder, maar medicatie die wordt voorgeschreven door de huisarts, of laboratoriumonderzoek, weer wél. Als je dus je eigen risico nog niet hebt opgemaakt voor dit jaar, zul je dit zelf moeten betalen. De kosten verschillen per laboratorium, daar is ook geen standaard in te vinden. Zo mogen huisartsenlaboratoria maar beperkt winst maken volgens allerlei regelgeving, terwijl ziekenhuislaboratoria dat wél mogen. Waarschijnlijk ben je bij een huisartsenlaboratorium dus goedkoper uit dan wanneer je naar het ziekenhuis gaat. Maar de prijzen lopen uiteen. Voor wat simpele bepalingen verwacht ik dat het een paar tientjes tot 100 euro zal kosten, maar dat is een beetje een gokje dus.

Ja het bloedprikken moet je betalen uit je eigen risico. Kosten zijn niet hoog, ik ben voor bloedonderzoek tussen de 10 en 15 euro kwijt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100