Helpt fysiotherapie bij een knieblessure?

Ik ben een half jaar geleden aangereden door een auto, die raakte me op mijn knie. Sindsdien heb ik pijn in die knie met lopen, fietsen en als ik mijn knie buig. In het begin werd door de dokters iedere keer gezegd dat het nog steeds heel erg gekneusd was, maar nu is een mri-scan gemaakt en daarop is een lichte beschadiging van het kraakbeen te zien. Ik heb nu fysiotherapie voorgeschreven gekregen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat helpt bij een beschadiging.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Graag alle ervaringen, goed slecht en neutraal.
Bij voorbaat dank :)

Weet jij het antwoord?

/2500

De fysiotherapeut kan je in een paar sessies leren hoe je met je blessure om moet gaan, welke bewegingen je beter niet kunt maken en welke oefeningen je juist wel moet doen op op de lange termijn te kunnen genezen. Eeuwigdurende fysiotherapie heeft daarbij geen nut, dat je ook daarná de oefeningen blijft doen en de richtlijnen blijft volgen wel. Dat is het stukje genezing dat je in eigen hand hebt. Gemiddeld heb je aan een stuk of vier, vijf ´behandelingen´ voldoende.

Door je spieren rondom het kraakbeen sterker te maken, met fysiotherapie, zal dit minder belast worden, waardoor het de rust krijgt die nodig is om te kunnen genezen.

Als ervaringsdeskundige (HMS) kan ik je alleen meedelen dat je er mee moet leren leven dat je bepaalde dingen niet meer, of niet meer zo goed en/of soepel kan als voorheen. Kraakbeen tussen de gewrichten (want daar praten we over) herstelt zich nooit. De enige die baat heeft bij de fysiotherapie is de fysiotherapeut zelf. Er even vanuit gaand dat hij/zij niet bezig is om je nieuwe technieken aan te leren... Ondanks alles is er relatief goed mee te leven... Het enige waar je mee te maken zult krijgen is dat de pijn heviger wordt bij extra belasting. Of dat je knie pijn gaat doen, omdat het vochtig en/of koud is... Kort samengevat: Fysiotherapie met de illusie om het beschadigde kraakbeen te herstellen is volstrekt onmogelijk. Maar fysiotherapie m.b.t. het aanleren van nieuwe technieken is niet verkeerd. Hoewel ik hier persoonlijk het nut niet van in zie... En niet geheel onbelangrijk: Accepteer dat het pijn zal blijven doen. En accepteer dat je een kleine beperking heb, waarvan iedereen in je omgeving zal zeggen dat jij je niet moet aanstellen, omdat (...)

Ja hoor Door de bouw en functie is het kniegewricht een zeer kwetsbaar gewricht. Door veel factoren kan het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van de knie verstoord worden. Als de belasting hoger wordt dan de belastbaarheid ontstaan er klachten. De belastbaarheid kan tijdelijk verlaagd zijn t.g.v een trauma. Veel voorkomende traumata zijn: Meniscus- kniebandletsel. Deze twee aandoeningen vielen vroeger onder de naam voetbalknie maar door het in voeren van de kijkoperatie is het nu goed mogelijk onderscheid te maken tussen de verschillende letsels

Bronnen:
http://www.fysiotherapie-amsterdam.nl/Knie...

Mijn dame heeft binnen ¾ jaar 2 knieoperaties ondergaan en heeft door fysiotherapie geleerd haar spieren te versterken! De spieren zullen het beschadigde kraakbeen mogelijk ontlasten. Dus het kan helpen.

Meestal wel. Hangt natuurlijk wel van de aard van de blessure af.

Ja fysio kan helpen, om op een andere manier te leren bewegen etc. Ik zou wel eerst verschillende fysiotherapeuten kijken en een gesprek aangaan. Vaak hebben ze een eigen specialisme. Ik heb bij fysiotherapie m.b.t. mijn bekken, goede ervaringen opgedaan, anders is het mbt mijn schouder en rug gedeelte. Misschien kan je eerst een second opinion bij een arts aanvragen mbt de mri scan. succes

Je kunt het altijd proberen je krijgt het eerste jaar vergoed. Ik heb zelf ook in zo'n situatie gezeten waarbij ik dacht.. kan dat echt werken? maar bij mij heeft het wel geholpen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100