Kan iemand me in begrijpelijk Nederlands uitleggen wat er precies met je gebeurt als je je letterlijk doodlacht?

Het is ongetwijfeld zeldzaam, maar wat gebeurt er nu fysiek als je je doodlacht (ik bedoel in de situatie dat je het letterlijk niet meer kunt navertellen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt slechts voor in het geval,als je spontaan in brand vliegt en je daarom zo moet lachen,dat je overlijdt.

dan moest je zo erg lachen dat je geen lucht meer kreeg en je zelf letterlijk heb dood gelachen. best ironisch als je er over na denkt, denk je dat je een leuke mop heb verteld kom je er achter dat je eigenlijk een maat heb vermoord, na ja een soort van.

Volgens mij is dat een fabel. Het gezegde "doodlachen"is hartelijk en langdurig lachen.

In goed Nederlands lach je dan zo lang dat je in je eigen lach stikt en dan je hart ermee stopt... Maar het lijkt me in de praktijk onmogelijk aangezien het feit dat lachen ook een combinatie is van in en uit ademen...

Er is een klein aantal gevallen bekend van mensen die zich doodgelachen hebben. In een deel van de gevallen was het lachen waarschijnlijk een bijverschijnsel, en was de werkelijke doodsoorzaak anders. Behalve de mensen uit deze lijst zijn er ook bepaalde vormen van astma waarbij hard lachen een aanval kan oproepen, waardoor men kan overlijden. 5e eeuw v.Chr. - Zeuxis, Grieks schilder. Lachte zich dood na het schilderen van een oude vrouw. 207 v.Chr. - Chrysippus, Grieks filosoof. Zou zich volgens een legende hebben doodgelachen nadat hij zijn ezel wijn liet drinken en zag hoe het dier vervolgens een vijg probeerde te eten. 1599 - Nandabayin, Birmees koning. Zou volgens de legende overleden zijn nadat een Venetiaanse reiziger vertelde dat er in Venetië geen koning was. 1975 - Alex Mitchell, Engels metselaar. Lachte 25 minuten non-stop tijdens een aflevering van The Goodies, waarna hij overleed. Zijn weduwe, die getuige was van deze manier van overlijden, stuurde later een brief om de makers van The Goodies te bedanken dat ze de laatste minuten van haar man zo plezierig hadden gemaakt. 2003 - Damnoen Saen-um, Thaise ijscoman. Lachte gedurende twee minuten in zijn slaap en overleed daarna. Zijn vrouw probeerde hem tijdens het lachen tevergeefs te wekken. Volgens medici ging het mogelijk om een hartaanval Toegevoegd na 49 seconden: Verder ken je uiteraard de bekende sketch van Monty Python :-D http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personen_die_zich_doodgelachen_hebben

Dood lachen, kapot lachen is het zelfde. je breek je zelf gewoon af. dat is het. Dus gewoon geen contact meer met de aarde. eventjes weg.!

Ha, die Mlodewijk; 'Je zelf doodlachen' is de verzamelnaam van sterfgevallen waar een daverende lach aan vooraf ging. Je kunt bijvoorbeeld door een onbetamelijke lachbui je evenwicht verliezen en ergens vanaf vallen of voor een rijdend voertuig stappen. Of een hartverlamming krijgen als je al een zwak hart hebt. Of een hersenbloeding als er een ader al op knappen stond. Of stikken in een hap voedsel die je net in je mond had toen de fatale mop werd verteld. Of je polsen doorzagen met een fatale slagaderlijke bloeding als gevolg omdat je collega timmerman een geweldige mop vertelde aan de zaagtafel. Of een verkeerde stuurbeweging maken omdat je net je favoriete cabaretsketch op je autoradio langs hoorde komen.

Als je heel hard lacht dan gebruik je bepaalde spieren heel intensief. Alle bloed gaat dan naar die spieren en daar moet je hart harder voor pompen. Het is als (top)sport bedrijven. Ook daar kan je hart onder bezwijken als je niet goed getraind bent.

Als iemand zich doodlacht is er meestal sprake van een dodelijk hartinfarct. Van het lachen zelf ga je echt niet dood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100