Is 't slecht om je kenzen elke dag aan te houden?

gewoon lenzen van 3 maanden van de kruidvat. Ik haal ze om de 3/4 dagen af. En doe in z'n potje voor dat ik ga slapen. Maar meestal vergeet ik ze. Wat zijn de risico's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Contactlenzen sluiten je ogen af van zuurstof. Daarnaast kan er vuil inkomen. En hoewel het meestal goed gaat, loop je wel vrij ernstige riciso's als je je lenzen stelselmatig te lang inhoudt. Ontstekingen met risico op blijvende schade c.q. blindheid zijn zeer zeker een mogelijk gevaar. Toch maar uit doen 's nachts dus, of , als je daar te slordig voorbent, toch maar liever een bril. Voordat je beiden helemaal niet meer nodig hebt..... Toegevoegd na 2 minuten: Kortom, JA, dat is slecht, sterker nog , het is regelrecht gevaarlijk.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/lenze...
http://www.mamjo.com/forum/index.php?topic...
http://www.sintlucasandreasziekenhuis.nl/s...

Je loop grote kans, dat je ogen overgevoelig worden voor lenzen, dan kan je geen enkele lens meer verdragen. Verder veel kans op bacteriën met bij behorende oog ontsteking, dus doe dat maar niet. Toegevoegd na 4 minuten: Het is ook nog zo dat je lenzen, op deze manier snel vervuilen (er blijven eiwitten plakken enz) dat verkort de levensduur van de lenzen ook nog eens aanzienlijk. Als laatste, misschien moet je kiezen voor dag lenzen, deze zijn niet veel duurder(geen vloeistoffen nodig) en elke dag vers en 100% hygiënisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100