Hoe kom je van een mond blaar af?

Ik heb een blaar in mijn mond en het irriteert continu. Hoe kom ik er van af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegen mondblaartjes of aften gebruik ik altijd Pyralvex. Dit helpt heel goed en je bent zo van je probleem afgeholpen. Pyralvex is verkrijgbaar bij iedere drogist. Het is een flesje met oplossing op basis van o.a. rabarberextract (zie de link). Er zit een kwastje bij om de aft(en) mee aan te stippen. Zelf maak ik de plaats van/rondom de aft (bijv tong/ mond) droog met een zakdoek en stip daarna de aft aan met Pyralvex.

Bronnen:
http://www.medapharma.nl/Producten/Zelfzor...

Sorry ik weet niet de naam meer van het spul maar ik weet wel hoe het eruitziet. Ga naar je plaatselijke drogist en vraag daar naar een klein potje met een geel etiket. Er zit ook een kwastje in en het is voor mondblaartjes. Even met het kwastje over de blaar en het geneest zo.

Mijn oma heeft dit ook je kan bij de apotheker een soort hoestdrank maar dan doe je het alle. Op je blaar. Ik weet niet of je er een recept voor nodig hebt

Veel vitamine (Fruit) eten! Of sinaasappelsap drinken.

Bedoel je soms een afte? In dat geval is de onderstaande link misschien iets voor je:

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/alge...

Je kan het hoogstens verzachten en schoonhouden door te spoelen met bijvoorbeeld kamillethee. Er is ook kamillosan op de markt, dat kun je kopen bij de drogist. Koop dan degene in sprayvorm, dan kun je de blaar specifiek behandelen. Op deze manier zul je er minder last v hebben, maar het moet uiteindelijk vanzelf overgaan. Is het na een week nog niet weg of wordt het erger, ga dan langs de huisarts.

Een waterstofperoxide oplossing (circa 3%) helpt. Het is ook verkrijgbaar bij de DA-drogist. Als 2de oplossing kun je Pyralvex gebruiken. Is een rabarberextract.

Aantal keren per dag spoelen met zout lauwwarm water. Simpel maar doeltreffend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100