Mag je zonder toestemming gesprekken van je eigen familie opnemen om ze later te confronteren hiermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je dat stiekum doet dan kun je in de problemen komen. Er kan echter een hele goede reden zijn om het te doen. Dit heet een dilemma. Als je het doet dan zijn de consequenties voor jou. Ik kan niet inschatten met welke reden je het doet. Het komt over als het verzamelen van feiten als een bewijsvoering en de confrontatie met dingen die mensen tegen je zeggen en later mogelijk ontkennen.

Als het op een rechtzaak aankomt, zal het ontoelaatbaar bewijs zijn, verder kan het niet zoveel kwaad. Ga iig geen beeld materiaal opnemen, dat is wel strafbaar.

Gesprekken binnenshuis mag je uiteraard opnemen. Want in je eigen huis ben je eigen baas. Dus als jij wat zegt, en jij liegt dat later weer af, dan valt het wel te begrijpen dat je familie zo'n gesprek wil opnemen, met als goede bedoeling jou te confronteren met de realiteit. Dus om jou realiteitstoetsing te versterken. Je andere vragen hebben ook deze sfeer. Het komt mij voor, dat je je achtervolgd waant. Er is duidelijk iets aan de hand, wat je niet vertelt. Daarom mijn advies, om deze verhalen aan de huisarts te vertellen. Hij zal je mogelijk kunnen doorverwijzen naar een specialist.

In je eigen huis mag je dit doen. Maar vraag je wel af is het, het waard om hun te confronteren met de gesprekken. Er kunnen ruzies uit komen en dergelijke. Denk je dat als zij liegen dat ze er dan mee stoppen? Ik denk het namelijk niet, mijn moeder doet dat niet en die liegt dat ze barst... Mijn vader trekt zich er niks van aan, hij heeft er geen last van... Dat moet je echt afvragen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100