Waarom bewegen mensen die blind zijn hun ogen altijd zo raar?

Ik zag laatst een blind iemand op tv en het viel me toen op dat veel blinde mensen altijd heel erg bewegen met hun ogen, waarom doen ze dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schijnt dat wij als niet blinden getraind zijn om je ogen ergens op te focussen, je kijkt ergens naar en je draait met je ogen om ergens anders op te focussen. Dat moet je leren als baby. Een blinde heeft dat niet geleerd en dan draaien de ogen dus maar een beetje ongecontroleerd. Ze zullen dat dus moeten afleren (als ze dat willen) en soms lukt dat misschien niet of kunnen ze dat gewoon niet. Vandaar dus dat ze vaak een bril dragen zodat een niet-blinde niet afgeleid wordt door die bewegingen. Maar misschien kan crea een beter antwoord geven?

Zij kunnen niet of hebben nooit gezien hoe dat moet. Maar meestal hebben zij wel andere zintuigen beter ontwikkeld als wij.

Leuke vraag! Ik werk met blinden…. Als jij je ogen dicht doet, bewegen je pupillen ook alle kanten op. Blinde mensen kunnen hun ogen niet op iets of iemand focussen! En voor hen maakt het niet uit of ze hun ogen dan open of dicht hebben!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100