Heeft iemand ervaring met "burning mouth" (mondbrand)?

Ik loop al weken rond met een verschrikkelijk zoute smaak in mijn mond. Niet een klein beetje zout, maar echt heel veel. Het speeksel wat in je mond wordt aangemaakt is zout, de binnenkant van de wangen zijn zout en ook mijn gehemelte en gebit zijn zout. Ik heb eens gegoogled en kwam er toen achter dat dat burning mouth heet en dat er toch heel wat mensen zijn die daar last van hebben. Een duidelijke verklaring is er niet voor en ook een huisarts of tandarts kan er niks aan doen.
Nu vroeg ik me af of er hier mensen zijn die dit ook hebben en misschien een oplossing hiervoor hebben.
Voor alle duidelijkheid, alles wat je eet proeft echt super zout aan, zelfs zoete koekjes, koffie met suiker, etc... wordt gewoon zout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan zo 123 geen link vinden tussen het burning mouth syndroom (brandende pijn in de mondholte, die onder andere bij diabetes nog wel eens voorkomt) en de zoute smaak in de mond, die met name voorkomt bij een tekort van vitamine B12 (dat niet iedereen via de maag kan opnemen !!) maar ook bij een aandoening als candida. Ook ijzergebrek of een allergische reactie (op medicijnen_ wordt genoemd. En omdat het nogal eens voorkomt bij vrouwen van boven de 50, zou er ook een hormonaal verband kunnen zijn. Allemaal redenen om hier in elk geval toch eens mee terug te gaan naar de huisarts, en in elk geval genoemde oorzaken uit te laten sluiten. Gaat het echt om tongbrand / burning mouth syndrome, dan is daar helaas er weinig aan te doen ; zoals helaas met veel kwalen wordt dat een kwestie van 'leren leven met', waar je dan wel weer hulp bij kunt krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100