Hoe kan ik mijn ex uit mijn leven 'gooien'?

Ongeveer een half jaar geleden heeft mijn ex onze relatie op een rot manier beëindigt.

Ik ben er kapot van geweest en heb lang gehoopt dat hij terug zou komen. Valse hoop natuurlijk...

Ik zat in die tijd ook nog in zijn vriendengroep. Uiteindelijk ben ik hier met mijn vriendinnen uitgestapt omdat het gewoon niet meer ging.

Na een aantal sms periodes heb ik hem verteld dat het beter was zo. (zonder relatie)
Nu smst hij me nog iedere keer. Komt naar mijn werk. Probeert me te zoenen etc....
Ben doodsbang voor hem en durf (bijv.) niet meer alleen in het donker te fietsen.

Hij heeft mijn hele leven kapot gemaakt en wil het opnieuw proberen door mijn verjaardag te 'verneuken'. (zoals hij het zelf uitdrukte)

Zijn vrienden weten hoe het zit. Maar weten niet hoe ze hem erop moeten wijzen.

Wat moet ik doen??? :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij kun jij gewoon naar de politie om aangifte te doen van stalking en zelfs van aanranding - hij probeert je immers te zoenen terwijl jij dat niet wilt. Ook kun je aangeven dat je je bedreigd voelt, aangezien hij te kennen heeft gegeven dat hij je verjaardag zal verneuken. Jammer dat je geen getuigen hebt - tenminste, dat lees ik niet in je vraag en toelichting. Misschien kunnen zijn vrienden ook een verklaring afleggen? - In ieder geval niet meer reageren op evt. sms'jes. - Alles sms'jes die hij stuurt: bewaren. - Als hij belt: opnemen, niets zeggen en na 5 seconden de verbinding verbreken. Hiermee kun je indien nodig aantonen hoe vaak hij je telefonisch lastig valt. - Je baas en je collega's op de hoogte brengen van de situatie, en ook aan hun vragen of ze evt. een verklaring af willen leggen. Misschien zijn ze bereid hem de toegang tot het gebouw te ontzeggen? - Breng sowieso zo veel mogelijk mensen op de hoogte van deze situatie. Hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans op hulp als het echt nodig is. Familie, vrienden en vriendinnen, buren, overburen, sportclub... zorg dat je een netwerk hebt, dan voorkom je ook dat je misschien niet geloofd wordt. Vertel de politie ook dat je zo bang bent, en vraag of je een "melding op locatie" kunt krijgen of - nog beter - een "melding op persoon". Als de politie dat voor je wil doen, dan sta je in het systeem en wanneer jij dan een keer 112 moet bellen, kun je er in ieder geval zeker van zijn dat ze snel ter plaatse zijn. Bij een melding op locatie is dat je eigen adres, bij een melding op persoon maakt het niet uit waar je bent (in je eigen woonplaats). En last but not least: Laat je ex nooit merken dat je bang bent! Ik wens jou heel veel sterkte!

Ga naar de politie, wat hij nu doet valt onder stalken.

Zolang je bij hem in de buurt woont is het moeilijk hem "uit je leven te gooien"je blijft elkaar immers tegen komen op allerlei plekken ,verhuis naar een andere plek en begin een nieuw leven,een nieuwe start,sucses

neem in elk geval een ander telefoon nummer dat scheelt al, desnoods andere email adressen andere facebook hyves etc

Neem voortaan een camera overal mee naartoe, of een mobiel waarmee je kan filmen. Elke keer als hij je lastig valt film je het en plaats je het op youtube. Dan zal het vast wel snel ophouden want hij zal het zeker niet waarderen. Als je het niet wilt plaatsen op internet kan je het altijd nog als bewijs gebruiken bij de politie. Op openbaar terrein mag je overal filmen.

Zoek een nieuw vriendje!

Mijn vriendje heeft destijds ook zoiets geflikt en kwam ook elke keer bij mij terug. Ik heb hem gewon zoveel mogelijk verwijderd bij alles waar het nodig is. Ik heb hem ontvriend op Facebook, hyves etc... Als je een sms krijgt dan verwijder je die gewoon gelijk. En dat stalken, naja dat hij je achterna zit kan je hem duidelijk maken door hem te negeren. Als het te 'overdreven' wordt kan je hem zelfs aangeven bij de Politie. Maar doe dit niet te snel, want dat kan voor jou weer problemen opleveren. Ik hoop dat je hier wat aan hebt ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100