Goed doorbakken maar beschimmeld brood veilig om te eten?

Stel je voor dat je licht beschimmeld brood hebt met van die blauwe en groene plekjes. Vervolgens bak je hem door in een oven op 200° C ongeveer 15 minuten lang.

Is het dan veilig om op te eten? Waarbij brood zelfs een beetje donkergebruind wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, je hoeft het zelfs niet in de oven te doen. Lekker is anders. Of in de broodrooster en dan schraap je de schimmel er zo van af.

Beschimmeld brood is in zijn geheel niet meer te eten. Gooi het brood direct weg om verdere verspreiding van schimmelsporen te voorkomen. Groene of zwarte broodschimmel bederft het brood, maar is niet gevaarlijk. Hij kan niet in de mens groeien en dit soort schimmel geeft geen mycotoxines af (stoffen die voedselvergiftiging of andere ziektes veroorzaken), dus zijn er geen nadelige effecten van te verwachten als je ongemerkt een hap beschimmeld brood hebt genomen. De smaak is echt wel goor! Toegevoegd na 8 minuten: Toevoeging van "som - zie reactie" Misschien kan je nog wel vermelden dat bakken ziektekiemen dood (bacteriën en schimmels), maar niet altijd de geproduceerde toxinen afbreekt of inactiveert. Daarom is het eten van gekookte bedorven waar ook niet altijd ongevaarlijk.

Nee dat is beslist niet veilig,Beschimmelt brood kun je echt niet meer eten,zoals sommige schimmelkazen kun je dus wel eten.Er zit een stof in brood,waardoor het in je maag problemen kan geven.Door de verschimmeling. Toegevoegd na 17 uur: Sorry het is wel vies en soms kan het wel kwaad,maar meestal proef je dat dan wel.Er zijn slechte schimmels in kazen die je beter niet kunt eten,Maar idd zie je die soms niet omdat ze de bovenkant weggesneden hebben,maar er nog sporen diep in de kaas zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100