Ik heb Bruin bloed tijdens ongesteldheid wat is dit?

Ik ben nu ongeveer een jaar aan de pil en heb nog nooit geslachtsgemeenschap gehad. Nou heb ik eigenlijk altijd al dikkig bruin bloed als ik ongesteld ben dacht eerst dat het normaal was maar daar begin ik over te twijfelen. Als ik ongesteld ben is het ook bijna niks. Wat zou dit kunnen zijn en wat kan ik doen? Dankjewel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je menstruatiebloed verandert van kleur tijdens je ongesteldheid. Op de dagen dat je het meest bloed verliest (de eerste 2 tot 3 dagen) verlies je ook het meeste bloed en zal vaak roder van kleur zijn. Aan het einde van je ongesteldheid is het bloed meer gemengd met slijmvlies en je normale afscheiding. Dan kleurt je menstruatie meer naar bruin. Sommige vrouwen hebben dit ook aan het begin van hun ongesteldheid. Bloed kan al bruin kleuren in je vagina op weg naar buiten of pas in je maandverband. Menstruatiebloed is dus niet altijd rood van kleur. En zeker niet als je de pil slikt. Dan heb je eigenlijk geen menstruatie. Dat heet een doorbraakbloeding, bij de stopweek. Daarom is het ook zo weinig bloed.

Bronnen:
http://www.allesoverseks.be/cms/vragen/men...

bruin bloed is gewoon wat ouder bloed, volledig normaal. Mesntruatie bloed is meestal wel wat bruinig, bij mij ook vaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100