Wat moet je doen als je heel lang een piepje in je oor hebt?

Hoe kom je er vanaf? Ik bedoel het soort piepje dat je hebt nadat je bijv. in een disco bent geweest. Ik heb het nu al een paar maanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel je voor om eerst naar een dokter of KNO arts te gaan. Dit om te beoordelen wat er precies aan de hand is. Het is helaas een probleem van deze tijd omdat mensen zich bloodstellen aan teveel geluid/lawaai. (ook MP3) Voor meer informatie moet je eens googelen op woorden als tinnitus of oorsuizen. Ook de Nederlandse vereniging voor doven en slechthorenden hebben veel info over tinnitus. Succes en beterschap

Naar de huisarts.

Tinnitus of oorsuizen is het horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren. De waarneming wordt door de lijder gedaan maar niet door anderen (95%). Het waargenomen geluid kan zo luid zijn dat het horen wordt belemmerd. De naam komt van het Latijnse Tinnitus Aurium, wat 'gerinkel in de oren' betekent. Tinnitus kan onder andere veroorzaakt worden door: gehoorschade (meest voorkomende vorm met 13%) door zeer harde geluiden. Tinnitus is dan een teken van beginnende gehoorschade. grote emotionele spanningen: traumatisch geluid (geluid gekoppeld aan een trauma), burn-out, stress en oververmoeidheid, posttraumatische stress-stoornis, paniekstoornis en angststoornis en depressiviteit trauma aan hoofd (schedelfractuur), nek, of barotrauma sommige ototoxische medicijnen: aspirine, diuretica, aminoglycosiden, kinine cerebrovasculaire oorzaak (hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose ) neurodegeneratieve oorzaak (alzheimer) chronische middenoorontsteking otosclerose oorsmeer de ziekte van Ménière een ontsteking van een verstandskies een brughoektumor Toegevoegd na 1 minuut: de vraag op mijn eerste antwoord is dit; Ook ik heb al jaren een piep in de oren. Sinds 8 jaar draag ik gehoorapparaten omdat mijn gehoor achteruit ging en ik lawaaidoof bleek te zijn (op 35-jarige leeftijd). De piep is er nog steeds dus daar helpen de apparaten niet voor. Wel is het zo dat een piep in de oren een kenmerk kan zijn van lawaaidoofheid. Dus laat je gehoor eens testen dan kun je dat eventueel uitsluiten. Suc6 je moet naar een KNO (kin neus Oor) arts... succes beterschap Toegevoegd na 2 minuten: gezien je disco bezoek denk ik aan gehoorschade. Maar dat hoeft niet blijvend te zijn... Toegevoegd na 1 uur: keel. excuus

Bronnen:
http://www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-o...

Wat moet je doen.. Nou, ik heb 't ook gehad en bij mij bleek 't ziekte van Lyme te zijn (is één van de symp.). Ik ben er gelukkig vanaf, ook van die vreselijke Lyme. Ga 'ns naar iemand die doet aan bioresonantie zou mijn advies zijn. Mocht je niet geloven in deze vorm van geneeswijze dan adviseer ik je naar de huisarts te gaan.

«Het slakkenhuis (in je oor) steekt vol haartjes die vrolijk mee bewegen op het geluid dat je oor bereikt», legt een neus-, keel- en orenspecialist uit. Bij elke toonhoogte hoort een ander haartje. Je kan bijvoorbeeld het tikken van een horloge net zo goed horen als een overvliegend vliegtuig. Hoe harder het geluid, hoe meer het haartje trilt. Als die haartjes te veel decibels over zich heen krijgen, worden ze omver geblazen. Zoals bomen in een orkaan. En eenmaal ontworteld, zijn ze voorgoed verloren. Dat betekent dat je voortaan de toonhoogte van dat haartje niet meer kan horen. Als je met iemand praat, gebruik je niet al die haartjes, maar wel ongeveer altijd dezelfde.Toevallig zijn het ook deze haartjes die het hardst bewegen op een fuif of als je je walkman op hebt.» GEVOLGEN? In het begin heb je er weinig last van, maar als de omgeving wat rumoeriger is of de klas op stelten staat, zal je steeds vaker «Wat zeg je?» zeggen. Na een tijd valt dat natuurlijk op en je zal steeds vaker de opmerking krijgen «Ben je doof of zo?» «Ik ga niet zo vaak naar fuiven, ik luister naar mijn walkman.» Lise denkt dat ze veilig is. Een paar uur per dag te luide muziek rechtstreeks in je oren, is ook schadelijk. Wat dacht je. PIEP? Meestal geeft je oor zelf een signaal wanneer het geluid te hard gaat: het piept. Tinnitus is de wetenschappelijke term voor dat fluiten, ruisen of het horen van de zee. Je kan het goed merken wanneer je bijvoorbeeld in bed ligt na een optreden of een te luide fuif. Het vervelende aan gehoorbeschadigingen door lawaai is dat de beschadiging heel geleidelijk gaat en je het pas merkt na jaren. Dan is het te laat. HOE KOM IK ER VAN AF? Je komt er niet van af! Afgebroken haartjes groeien niet meer aan. Er is ook geen medicijn om de haartjes te genezen. Er is zelfs geen mogelijkheid om de haartjes met een operatie te repareren. Dus: op = op.

Bronnen:
http://www.klasse.be/leraren/archief.php?id=5520

Als je een klein knikkertje en een pincet hebt weet ik wel een manier. Je doet het kleine knikkertje in je oor zodat het luchtdicht is. In je oor wordt dan druk opgebouwd wat er voor zorgt dat je trommelvlies sneller hersteld. met ongeveer 10 minuten zal je van de piep af zijn... Succes.!

Naar de dockter of huisarts.

Naar je huisarts gaan en je eventueel door laten verwijzen naar een oorspecialist. Ingeval van een tinitis (waar ik zelf ook al 7 jaar last van heb) er mee leren leven. Maar nogmaals, eerst maar eens een dokter raadplegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100