Wie kent er een oplossing tegen zg. Neurogene claudicatio kanaalstenose ?

Mijn moeder heeft heel veel pijn bij het lopen, in de benen. Ook liggend in bed soms enorme kramp. De specialist noemde het Neurogene claudicatio kanaalstenose" en zei dat het niet te behandelen is. Graag jullie ervaringen delen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rokersbenen / etalagebenen, maar dan anders. De toevoeging Neurogeen zegt me niet 123 iets, maar doet vermoeden dat het vanuit de zenuwen komt. Effe googelen ....ja, een aandoening vanuit het ruggemerg met min of meer dezelfde verschijnselen. Dat is inderdaad niet echt te behandelen, wel kun je de klachten zo veel mogelijk verminderen door een zo gezond mogelijk leefwijze en dieet, maar echt genezen zal het niet (meer). Ik neem aan dat de arts er ook wel aan doet wat er aan gedaan kan worden, eventueel met medicijnen. Het schijnt ook dat de klachten niet verergeren, maar ongeveer stabiel blijven. Ook geen leuk nieuws natuurlijk. Op meerdere sites wordt er overigens over gesproken dat er in ernstige gevallen een operatie mogelijk is waarbij een wervel weggenomen kan worden, zodat de druk op de zenuwen vermindert. Ik weet niet of de arts dat al heeft voorgesteld of dat er contra-indicaties voor zijn, maar je zou het zeker (of bij een eventuele second opinion) eens met de arts kunnen opnemen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

ik heb er geen ervaring mee maar als je gaat kijken op internet zie je dat er behandelingen voor zijn. anders misschien dat je moeder een second opion in een ander ziekenhuis aan kan vragen?

Er zitten - voor zover ik weet - geen neurologen op GV. Als je het oordeel van deze specialist niet vertrouwt, kun je het beste een second opinion gaan halen bij een andere. Daar heb je trouwens recht op, als je dat zou willen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100