waarom krijgen volwassenen zelden kinderziektes als mazelen of waterpokken?

Veel volwassenen hebben deze ziekte nooit gehad als kind. Hoe komt het toch dat je zo weinig hoort dat een volwassene bv de waterpokken heeft?
Hoe komt het dat deze ziektes vooral bij kinderen voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het niet volwassenenziektes heten. Toegevoegd na 45 seconden: Als kind ben je eerder vatbaar voor verschillende ziektes. En daarnaast kun je de ziektes meestal maar één keer hebben gehad (daarna afweer). Dus dan heb je ze in je verdere leven niet meer. Oftewel alleen als kind gehad ; kinderziektes

Het meerendeel heeft of de ziekte gehad, of is er tegen ingeent, ik heb alles gehad als kind, maar bijvoorbeeld een paar jaar geleden ging er bij ons op het werk waterpokken rond en met name de werknemers die niet in Nederland geboren waren kregen ze (volwassenen) omdat ze in hun geboorteland kennelijk een ander virus hadden gehad.

Veel volwassenen hebben het nooit gehad?Waar haal je dat uit. Ze hebben het wel degelijk gehad...en heb je het eenmaal gehad dan krijg je het niet meer.

Wie de ziekte heeft gehad, is levenslang immuun.

Je beredenering is fout. Je krijgt het als kind, en wanneer je de ziekte eenmaal gehad hebt, ben je er niet meer vatbaar voor. Je lijf heeft zijn immuunsysteem opgebouwd tegen de ziekte. Heb je de ziekte als kind toevallig NIET gehad, of slechts in lichte mate, dan zal je het ABSOLUUT vroeg of laat alsnog krijgen! En....meestal in veel heftiger vorm dan als kind! Ikzelf heb op volwassen leeftijd waterpokken gehad. Ik ben nog nooit zo ziek geweest: 40 graden koorts en helemaal onder de waterpokken. Ik heb er nog littekens van... Overigens: Tegenwoordig worden kinderen ingeent tegen de volgende kinderziektes: de bof, de mazelen en de rode hond. Dat krijgen ze dus niet meer.

Meeste volwassenen hebben die ziektes in zijn/haar puberteit al gehad..!! Daarom.

Omdat het kinderziektes zijn en hoofdzakelijk in de kinderjaren voorkomt tot ongeveer de pubertijd begint, de vaccinatie DKTP en BMR zorgen er ook voor dat op latere leeftijd de kans er is je het niet meer krijgt, een enkele keer kan het wel voorkomen, maar het blijven kinderziektes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100