Maakt chloor in drinkwater/kraanwater ons ziek?????

Hey dames & heren,

sinds 2009 drink ik drinkwater/kraantjes water en ik moet zeggen dat ik sindsdien met allerlei kwalen rondloop.

Het begon eerst met kaakgewrichtsproblemen en daarna kreeg ik oorsuizingen. Later werd ik CVS vastgesteld (chronische vermoeidheidsyndroom). En nog een heleboel andere klachten...

Ik vroeg mij af of het door het dat drinkwater/kraanwater is ontstaan?

Ik las net een artikel over chloor dat in drinkwater/kraanwater zit en dat dit ons ziek maakt...

Zie bron hieronder(!)

http://www.deondernemer.nl/binnenland/331904/Chloor-in-drinkwater-maakt-ziek.html

Wat denken jullie hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chloor in drinkwater is niet gezond. Vanaf welke hoeveelheid je klachten krijgt zou ik je echter niet kunnen zeggen. In feite doet dat er ook niet toe. Zoals je kunt lezen in het artikel dat je noemt, wordt ons drinkwater op dit moment NIET gechloreerd. Waar jouw klachten ook aan liggen, het is in ieder geval niet het kraanwater.

Indien je hier gevoelig voor bent, zou dit volgens mij inderdaad kunnen. Wij hebben thuis vrij nieuwe leidingen en ik kan geen kraanwater drinken (alleen ontijzerd water uit een fles waar nadrukkelijk ontijzerd op staat) vanwege de metalen die er in zitten (ik heb een flinke nikkelallergie). Mijn klachten zijn o.a. erge moeheid, zwarte vlekjes voor m'n ogen, blaasjeseczeem en pds. Ik heb veel aan de allergiepoli in het ziekenhuis gehad!

In nederland zit weinig of geen chloor in het drinkwater. In een aantal gebieden stroomt exact hetzelfde bronwater uit de kraan dat in de supermarkt verkocht wordt. Als je ook maar het minste vermoeden hebt dat het kraanwater met je problemen te maken heeft moet je er direkt mee stoppen en fleswater gaan drinken. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Alleen al de overtuiging dat het kraanwater niet goed voor je is kan al veel invloed op je gezondheid hebben.

De vraag of chloor en bepaalde chloorverbindingen (zoals chloordioxide) slecht is voor je gezondheid, moet je volmondig beantwoorden met "JA"... maar... In Nederland, net zoals in alle andere landen met een betrouwbaar en veilig waterleidingsysteem, wordt het water stelselmatig gechloreerd. Niet overal en altijd, maar wel zeer regelmatig. Dat is niet per se fout, want hiermee voorkom je veel grotere problemen zoals cholera, E. coli, parasieten, legionellose, enz. Het dilemma waar je voor staat dus is welke kwaad kies je. Zoals vaak in het leven kan je niet óf de ene óf de andere kiezen, maar een balans vinden. Probleem is dat terwijl voor de meeste mensen een "juiste balans" geen probleem oplevert, zijn er mensen die heel gevoelig zijn voor de minieme hoeveelheden chloor in het water, en die kunnen tóch ziek hiervan worden. Voor die mensen blijft niets anders dan water uit de fles drinken. Een alternatief is om heet water uit de kraan te tappen, even laten afkoelen in een kan, en dan drinken. Door de warmte verdampt namelijk chloor uit het water.

Bronnen:
http://www.evides.nl/iw/SiteCollectionDocu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100