Is er een goed alternatief voor een glas rode wijn.?

1 a2 glazen rode wijn per dag schijnt gezond te zijn,maar wat als je helemaal geen alchohol drinkt,hoe kun je dan aan de goede stoffen van rode wijn komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja en nee. Het gaat namelijk om de stof resveratol, dit zit in de schil van de rode druiven waar de wijn van gemaakt worden. Echter door de processen van wijnmaken stijgt het gehalte en krijgen deze stoffe betere overlevingskansen. Je kan dus wel druiven gaan eten waar dit in zit, maar dan moet je er wel HEEL VEEL van eten ;-) Het is nog ook heel erg soort en streek afhankelijk van hoeveel er in zit.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

veel druiven eten

Pleegzuster bloedwijn??? Toegevoegd na 55 seconden: Sorry zit trouwens ook iets van alcohol in... Toegevoegd na 2 uur: http://www.alcohol-vrij.nl/catalogus/Rode_wijn/1 duss proost!... ;)

Casis misschien een optie..?

Als je Wikipedia mag geloven, bevat druivensap evenveel resveratrol als rode wijn, en nog tal van andere gezondheidsbevorderende stoffen. "Druivensap vertoont ten opzichte van druiven het nadeel, dat het een hogere glycemische index bezit en dus minder geschikt is voor mensen met neiging tot diabetes." Je kan dus ofwel druivensap met mate drinken, zoals wijn, of heel veel druiven (met schil) eten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Druivensap

Ja hoor, er is ook alcoholvrije wijn te koop. Is meestal niet zo lekker als wijn met alcohol en niet zo rijg schakeerd aan reuk- en smaakimpressies, maar wel heel goed drinkbaar. Google maar eens op alcoholvrije wijn, of vraag het aan de slijter.

Een glas witte wijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100