Bestaat er ook zoiets als huiltherapie?

Ik heb allerlei lichamelijke klachten de laatste tijd en ik heb het gevoel dat als ik eens een keer flink kon janken er al heel veel lichamelijke klachten die ik heb, worden opgelost.

Echter heb ik geprobeerd om te huilen maar dat lukt me niet. En waarom eigenlijk niet?

Zijn er bepaalde 'huil-therapieën' voor en zo ja, ook in de regio Eindhoven?

Toegevoegd na 1 minuut:
Kan ik het zelf misschien wel opwekken maar ik weet niet hoe. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt al meer signalen om hulp te willen, hier geplaatst. Als je er alleen niet meer uit kan komen, moet je op zoek naar mensen/ vertrouwenspersonen die met jou het karretje weer op de rails willen zetten. Jij bent je heel goed bewust van je eigen problemen, je komt zelfs met voorstellen hoe het aan te pakken. Dat is erg positief, maar natuurlijk niet voldoende. Huilen werkt helend. Maar je kunt het niet zo maar even aan of uit zetten. Zelf help ik al jaren mensen die vast gelopen zijn in het leven, die het niet meer zien zitten, te veel hebben meegemaakt enz. Ik doe dat in een vorm van een sessie. Als dan tijdens de sessie, mensen gaan huilen, ben ik blij. Dan is er een doorbraak, een begin van herstel. In de maatschappij wordt je geleerd flink te zijn, zeker als je een man bent, De maatschappij, ziet huilen als een vorm van zwakte. Het zal de maatschappij een rot zorg zijn , als je daarom in de problemen komt.. En heel veel mensen zijn in de problemen gekomen en ongekend veel jongeren. Maar die hebben nog een heel leven voor zich, hoe moeten die verder? Een klein deel van die mensen kan en mag ik helpen. En daarbij wordt erg veel gehuild, ook door die" flinke" mannen. Je dit bewust worden, dat ook mannen mogen huilen, maakt misschien bij jou een opening, want huilen hag nee moet soms om verder te kunnen in het leven.

Psychotherapie misschien wat. Er gebeurt veel met je, sommige mensen huilen nooit. Maar dan wel. Word bij de fysiotherapeut gegeven. Kijk even in de beurt, of via je HA! word vergoed via de fysio als je het in je pakket hebt.

Bronnen:
www.trilemma.nl

Huilen moet je niet forceren. Het komt of het komt niet. maar als je het met alle geweld wil opwekken, dan ga je naar het bos, ergens alleen, en dan probeer je alles eruit te schreeuwen, wat je dwarszit. Dat wil nog wel eens opluchten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100