Wat betekent het wanneer iemand de wijsvinger en pink opsteekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Drie versies van de “El Diablo“ handgebaar, het teken van Satan de gehoornde god. Het handteken rechts is ook het doven gebaar of het teken voor “Ik hou van u,“ een feit die veel mensen verward heeft.

Bronnen:
http://endtimes.punt.nl/index.php?r=1&id=5...

In Spanje (en omstreken) is dat ongeveer hetzelfde als bij ons het opsteken van de middelvinger. Het heet 'corna' (hoorntje) en verbeeld een geit of een stier. Het betekent niet helemaal hetzelfde (namelijk dat je partner het met een ander doet) maar heeft wel ongeveer dezelfde strekking en impact als f*ck you. Pas er mee op in Italie ; je kunt er een leuke boete voor krijgen ! Het teken heeft wel een veel oudere geschiedenis met verschillende betekenissen, met name om kwaad af te wenden, maar als vandaag de dag iemand dat gebaar naar je maakt op straat, wil hij vermoedelijk niet je beste vriendje worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Corna

Deze vraag vroeg ik voor me zelf ook al af... Ik denk dat je dit beter aan George Bush kunt vragen. Denk dat het iets met duivel te maken heeft.? Toegevoegd na 2 minuten: Chek deze link http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Wicca%20&%20Witchcraft/signs_of_satan.htm

het is een duivelsteken, de 2 hoorntjes waarmee hij altijd afgebeeld word.

De Stier Wat betekent het? De Corna (stier) is ook een heel oud gebaar. Tegenwoordig worden de opgestoken wijsvinger en pink vooral gezien als een rock ’n roll gebaar. Of kortweg, rock on! Waar niet doen? Onder meer in Spanje, Colombia, Tsjechië en Albanië. Hier heeft het ‘Metallica’ gebaar nog steeds de oude betekenis. Met dit gebaar maakten de oude Grieken namelijk aan hun tegenstander duidelijk dat hun partner vreemdging. Hindoes en Boeddhisten zien dit gebaar overigens als iets uitermate positiefs. Zij gebruiken het om kwade geesten mee te verdrijven

Bronnen:
www.dag.nl/binnenland/cursus-obscene-gebar...

Dit gebaar wordt veel gebruikt bij bv hardrock concerten of muziek waarbij mensen echt uit hun dak kunnen gaan. Het is het gebaar van de duivel (2 hoorntjes) Vanuit christenlijk oogpunt is alle heavy muziek duivels en dat wordt benadrukt door het gebaar van de duivel. De laatste jaren wordt dit gebaar ook pupulair zonder dat men er directe betekenis aan hecht. Je ziet het bv veel onder de jeugd.... hangjeugd, rappers. (overigens is de hand dan vaak niet recht maar schuin als ze dat gebaar maken)

't Is het duivelsteken! http://www.prisonplanet.com/images/january2005/210105hand2.jpg

Zoals al gezegd is , het is een duivelssteken. Begrijp niet dat dat veel wordt gebruikt bij metal en rock muziek.

Ha, die Zomaar; Dat hij vier biertjes wil bestellen, maar bij een houtzagerij werkt en daar zijn middel- en ringvinger is kwijtgeraakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100