Waarom in nederland 2 keer inenten tegen mex. griep en in de ons omringede landen maar 1 keer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen die het vaccin tegen Nieuwe Influenza A krijgen, worden twee keer ingeënt. We weten namelijk uit ervaring met andere griepvaccinaties dat de kans op bescherming wordt verhoogd door een tweede vaccinatie. Dit vaccin biedt na 1 vaccinatie bescherming bij 40% van de mensen en meer dan 70% na 2 vaccinaties. Het is te verwachten dat het nieuwe griepvaccin net zo effectief zal zijn. Om mensen voldoende bescherming te bieden tegen Nieuwe Influenza A krijgen zij dus twee prikken.

Bronnen:
http://www.grieppandemie.nl/veelgestelde_v...

Wij Nederlanders doen alles grondig... Wij spelen op zeker...

Mensen die graag antwoord willen op hun vraag over de Mexicaanse griep kunnen zondag terecht in een live internet-uitzending. De chatchessie bestaat uit twee delen. Eerst gaat het over vaccinatie, veiligheid en kinderen en daarna over de griep en het beleid. Het ministerie van VWS organiseert de videochat. Professor immunologie en kinderarts Lieke Sanders, lid van de Gezondheidsraad, en epidemioloog Jim van Steenbergen beantwoorden van 15.00 tot 16.00 uur vragen over het eerste onderwerp. Van Steenbergen leidt de Landelijke Coördinatiestructuur Infectiebestrijding van het RIVM. Hij gaat door in het tweede uur, van 16.30 tot 17.30 uur; dan bijgestaan door Paul Huijts, directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie. Gijs Wanders leidt de sessie op

Bronnen:
www.grieppandemie.nl/videochat

Het vaccin is geregistreerd voor een toediening van 2 prikken. In landen om ons heen is soms om economische redenen besloten maar 1 vaccin toe te dienen. Nederland kiest voor 2 prikken om een hoge bescherming te realiseren.

Bronnen:
http://www.grieppandemie.nl

Twee prikken geeft mee bescherming. Als is niet iedereen zo van mening geloof ik.... Maar er zijn landen die gewoon niet inenten zoals Polen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100