Letters in brillenglazen?

Nooit last van gehad,maar bij mijn laatste bril zie ik kleine lettertjes onderin het glas.Ben ermee naar de winkel geweest(hans anders)en die zeiden,dat is altijd zo mevrouw.nou,echt niet...ik heb inmiddels al vele brillen gehad en dit nog nooit gezien.zijn er mensen die dit ook hebben,of kraamt hans anders onzin uit en is er iets fout gegaan met de glazen slijpen of zo..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hey Muts52, Heb je voor het eerst multifocale glazen toevallig? Het klopt dat er lettertjes en cijfertjes en figuurtjes onder in het glas zitten. Multifocale glazen hebben dit altijd. Hier staat het icoontje van de leverancier en het soort multifocale glazen. Dit staat aan de neuskant van het glas. Aan de ander kant staat de additie (de leessterkte bovenop de verte sterkte) aangegeven. Dus bijvoorbeeld 175 dat staat voor +1,75dpt. Ook staan er nog aan beide kanten een rondje om te kijken of het glas recht staat en de hoogte van inslijpen te kunnen bepalen. Je kan zelfs bij de duurdere glazen je initialen laten zetten van maximaal 5 letters. Zie je dit tijdens het lezen?? Of alleen als je hem af zet en je kijkt naar het glas? 'k Werk namelijk als opticien maar ik heb nog nooit mensen terug gehad die er last van hadden tijdens het lezen. Wel is het zo dat je de ene keer bijna een loep nodig heb om ze te kunnen zien en soms je ze gewoon niet over het hoofd kan zien. Trouwens,,, ook duurdere/luxere unifocale (enkelvoudige, dus alleen voor ver weg of lezen). Kunnen merkjes in het glas zitten.

'Altijd' is in elk geval onzin, want ik heb net een nieuwe bril. En er zitten geen zichtbare lettertjes in.

Nee hoor die zitten er niet altijd in, maar ja als je bij Hans Anders komt, dan zit je naam weer niet mee... Muts... Toegevoegd na 1 minuut: (een klein grapje mag toch wel? :-))

Ik weet niet welke / wat voor opticien je hebt, maar ik heb in mijn leven al een goede 12 brillen versleten, zo niet meer, en ik heb nog NOOIT een bril met lettertjes gehad. Wel op het pootje, maar niet op het glas. Natuurlijk sluit ik niet uit dat dure merkglazen ofzo bij de dure opticien eventueel een soort nummer zouden kunnen hebben aan de rand, dat weet ik niet, ik ben nog nooit bij een dure opticien geweest (al was Hans Anders inderdaad een eenmalige, niet zo positieve ervaring), maar ALTIJD is in elk geval beslist niet waar. Ooit heb ik een bril met kunststof glazen gehad waar wel iets van een code op de rand van het glas stond, maar die kon ik beslist niet zien als ik de bril op had. Als het je stoort, heb je zeker het recht op een nieuwe bril of nieuwe glazen. Als je niet tevreden bent, hoef je je niet met een kluitje in het riet te laten sturen ; je moet het ding tenslotte wel de hele dag op. En volgende keer toch maar een andere opticien kiezen dan...

Ja, helemaal correct (Ik zag die letters ook in haar bril) en een goeie vraag. Mijn vrouw had hetzelfde en is er mee terug gegaan naar de opticien (ook bij Hans Anders) Voor haar zijn gelijk nieuwe glazen besteld. Blijf er dus niet tegenaan kijken. Klopt HELEMAAL en je kraamt zeker geen onzin uit. Toegevoegd na 7 minuten: Bedoel de bril van mijn vrouw natuurlijk. De zinsopbouw klopt FF niet maar doet niets af aan de intentie van mijn antwoord. Het was Hans Anders te Nieuwegein waar het gebeurde.

Ik heb ook tijdje bril gedragen. Zelf 5 x nieuwe glazen gehad. Nog nooit zo iets gehad.. Maar het naam zegt al he? Hans Anders.!!! Neem een andere opticien..

Ook ik ben brildragend (die brillen komen niet van de Hans Anders) en ik heb echt GEEN letters in mijn glas hoor!

Ik zie ook kleine getallen in mijn bril, en ook letters in mijn lenzen. Maar.. zonder bril/lenzen zie ik heel scherp van dichtbij. Dat heeft met leeftijd te maken. Mijn dochter ziet ze niet namelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100