Ben je minder vruchtbaar als je maar 2 dagen ipv bijvoorbeeld 5 dagen menstrueert in je stopweek van de pil?

Het onderwerp waar we het liever niet over hebben; ongesteld zijn!

Als je in je stopweek slechts 2 dagen echt menstrueert ben je dan iemand die bijvoorbeeld 5 dagen menstrueert?

Deze vraag werd eerder gesteld door mij maar afgewezen vanwege een "foute" vraagstelling.

Groetjes , en alvast bedankt voor de antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geen echte menstruatie, aangezien er geen eisprong plaatsvindt. Het is dus helemaal niet erg dat je maar twee dagen bloed verliest. Toegevoegd na 5 minuten: Sorry, las alleen de extra uitleg. Als je stopt met de pil, kun je gewoon weer zwanger raken. Je bent dan niet opeens minder vruchtbaar dan voordat je begon met het gebruiken van de pil. Toegevoegd na 7 minuten: Sorry, las alleen de extra uitleg. Als je stopt met de pil, kun je gewoon weer zwanger raken. Je bent dan niet opeens minder vruchtbaar dan voordat je begon met het gebruiken van de pil.

Je slikt de pil om helemaal NIET vruchtbaar te zijn. De hoeveelheid bloed die je verliest tijdens de stopweek kan per keer verschillen en is ook verschillend van persoon tot persoon.

Tijdens het slikken van de pil heb je geen eisprong en geen menstruatie. Tijdens een stopweek komt door de plotselinge hormoonschommeling een onttrekkingsbloeding op gang. Maar de bloeding die je hebt in de stopweek van de pil, zegt dus helemaal niets over je eigen menstruatie, en nog minder over je vruchtbaarheid. Je bent immers tijdelijk onvruchtbaar als je de pil slikt, dus kan een bloeding die veroorzaakt wordt door de pil, nooit iets zeggen over je vruchtbaarheid. Het is trouwens normaal dat een onttrekkingsbloeding van de pil veel minder zwaar is dan je menstruatie, en ook korter duurt. Zeker bij langdurig gebruik kan de bloeding in de stopweek zelfs helemaal uitblijven. Ook dat zegt niets over hoe vruchtbaar je bent als je weer stopt met het gebruiken van de pil.

Jouw bloedverlies is geen ECHTE menstruatie dus dat kun je ook niet vergelijken met mensen die geen pil slikken en WEL echt menstrueren. Ook kun je niet zeggen dat als iemand geen pil slikt en maar kort ongesteld is iets te maken heeft met vruchtbaarder of niet vruchtbaarder zijn. Dus nee: je bent niet minder vruchtbaar als je maar 2 ipv 5 dg 'menstrueert' in de stopweek van je pil. Iedereen is anders en je kunt niet over vruchtbaar spreken als je de pil slikt. Overigens kun je de pil ook prima doorslikken, doe ik altijd 4 mnd achter elkaar, op advies van de huisarts die het zelf ook doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100