Ik ben al een jaar of langer telkens moe, maar het wordt steeds erger. Hoe kan dit?

Het vreemde is dat ik helemaal niet veel doe wat me inspanning kost. Ik slaap in de vakanties sowieso 10 uur per dag, soms tot wel 13 uur. Op schooldagen probeer ik ook altijd 9 uur lang te slapen. Ik weet niet wat het is want ik voel me gewoon nooit uitgerust, wat ik ook doe. Mijn ogen voelen ook heel moe aan, ik heb ook al een maand elke dag een zenuwtrek bij mijn linkeroog. Kan het aan mijn voedsel liggen? Ik eet namelijk totaal niet gezond en ik beweeg ook niet.. Ik vind het echt heel vervelend om telkens zo moe te zijn en elke dag na school vermoeid in bed te gaan liggen. Hoe kan ik minder moe zijn? Ik ga deze week ook bloed laten afnemen.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik neem ook multivitaminetabletten in, maar dat lijkt niet echt te helpen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je te weinig vitamines binnen krijgt. Als dat het geval niet is kan het zijn dat je pfeiffer hebt. En veel slapen is goed voor een mens. Maar als je te veel slaapt wat je doet is niet goed, je word er de volgende dag moe van en duffig van. Het beste is om wat te bewegen, het maakt niet uit wat als het maar bewegen is. Gezond eten is belangrijk en het slapen is ook belangrijk. te lang slapen is niet goed! Je zou echt niet langer moeten slapen dan 9 uur. Tenzij je die avond flink uit bent geweest natuurlijk. En het is altijd verstandig om een kijkje te nemen bij je huisarts

Heel simpel mogelijk te weinig ijzers ga naar de huisarts voor ijzer tablette

Bronnen:
had me moeder

Doordat je te weinig beweegt, word je moe. Doordat je moe bent, heb je geen zin in sporten. Doordat je geen zin hebt om te sporten, beweeg je te weinig. En zo blijft dit cirkeltje zich herhalen! En als je dan ook nog eens slecht eet, wordt het er helemaal niet beter op. Dus: kom van je luie %$@* en ga voor jezelf zorgen! Als je dat nou lastig vindt of niet weet waar je moet beginnen en/of hoe je dat dan aan moet pakken, ga gerust naar je huisarts. Succes!

Je geeft zelf het antwoord al: ***Ik heb niet echt veel anders te doen dan de hele tijd in bed liggen helaas… Sporten zie ik ECHT niet zitten.. Ik ben verschrikkelijk lui maar ik wil wel iets aan mijn vermoeidheid doen..*** Je zult jezelf een ander leefpatroon moeten aanmeten, aanleren. Je zult jezelf moet dwingen iets te doen. Ja het kan aan je voedsel liggen. Je hoeft ECHT niet te gaan sporten. En dat meen ik. Dat is zo'n beladen woord:sporten. Ga gewoon iedere dag een stuk wandelen, of fietsen. Want bewegen MOET wel! Van slecht eten en te weinig bewegen wordt je hartstikke lui en van lui zijn word je hartstikke moe en van moe en lui zijn raak je compleet VERVET . Zelfs al merk je dat nu niet. Je organen hebben het zwaar te verduren. Je wordt dik, krijgt suikerziekte. Bewegen gaat steeds moeilijker. En dus wordt je steeds meer moe. Zo. Wil je er nu nog wat aan gaan doen? Of denk je: hoe dan ook, ik ga toch dood?

Dit is ook een keer bij mij gebeurd en nu ben ik genezen. Ga naar de huisarts en vraag of je een test mag doen voor vitamines of ijzer te kort. Ze gaan bloed van je afnemen en/of urine nemen. En nog een tip als je voor de eerste keer bloed gaat afnemen neem dan iets zoets mee want toen ik voor de eerste keer ging viel ik vlouw. Veel succes, Toegevoegd na 2 minuten: O ja vergeten je ze dat je niet sport en altijd binnen bent hoog varschijnlijk heb je Vitamine D te kort En probeer is wat melk te drinken Bijv. één glaasje melk voor dat je naar bed gaat Doe ik ook altijd

Misschien is het een vitamine b12 tekort. Hoeveel vitamine-b12rijk voedsel je ook eet, als je een stofje hebt dat die vitamines afbreekt maakt dat niets uit. Misschien, als gezond(er) leven niet helpt, moet je de dokter vragen om dat te testen, en ook een bepaald zuur erbij, je dokter zal het waarschijnlijk wel snappen als je dat zegt :)

Bronnen:
Ik heb zelf vitamine b12 tekort

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100