ik ga als copd patient onder algehele narcose, weet iemand of er ectra maatregelen getroffen moeten worden?

Ik weet dat ik dit aan de arts en anesthesist kan vragen, maar dat duurt nog even voor ik daar heen moet. Ik heb COPD 2. Gebruik ventolin en seritide.
en heeft dit invloed op de tijd dat ik in t ziekenhuis moet blijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt een beetje aan de narcoseduur maar meestal krijg je dan voor en evt. na de operatie medicijnen via verneveling om in de ademen (meestal ventolin/atrovent/fluimucil) om je luchtwegen zoveel mogelijk te verwijden en slijm makkelijker ophoestbaar te maken. .Als je verder niet toenemend benauwd wordt hoeft het de opnameduur niet te verlengen. Wat jezelf kan doen is vooral proberen zo goed mogelijk door te ademen na de operatie. Bij bv. een buikoperatie kan dit nog wel eens pijnlijk zijn maar het is wel belangrijk dit te proberen om een evt. longontsteking te voorkomen. Goede pijnstilling is dan van belang. Neem je pufjes mee naar het ziekenhuis.

Je krijgt altijd een gesprek vooraf met de anesthesist en ze vragen ook altijd welke medicijnen je gebruikt bij opname. Medicijnen neem je mee om te laten zien wat je gebruikt, maar je krijgt ze uit de ziekenhuisapotheek. En de specialist had je dat eigenlijk al van te voren moeten vragen als het relevant is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100