Wat is de graad van koorts?

Als iemand van zichzelf een lage lichaamstemperatuur bijvoorbeeld 36.5 gr. is het dan zo dat diegene dan met 37.5 gr. koorts heeft of is dit standaard vanaf 38 graden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder koorts verstaan we een stijging van de lichaamstemperatuur boven de 38 graden Celsius. Normaal is de lichaamstemperatuur tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden Celsius spreken we van verhoging. Koorts wordt ook hyperthermie of pyrexie genoemd, zeer hoge koorts (boven 42 graden Celsius) hyperpyrexie. Let wel dat koorts geen ziekte is maar een verschijnsel en dat het de natuurlijke reactie is van het lichaam op een onderliggende infectie of ziekte.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7B007aafca-3e6c-4...

°C... Het zijn ° Celcius... Nee is de verhoging die telt... dus plus 2° op jouw standaard is 2 ° koorts...

Zoals hierboven staat is hyperthermie géén koorts, maar oververhitting met een andere oorzaak. Normaliter spreekt men boven de 38° pas van koorts. Zie link voor verdere info en verwaarloosbaarheid van enkele temperatuurschommelingen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koorts

Tussen de 36 en 37,5 noemt men een normale temperatuur. Dus iemand die een lagere temperatuur heeft heeft eveneens pas bij 38, koorts Kan verschillen per per persoon en het tijdstip van de dag. Vanaf 37.8 tot 38 noemt men verhoging. Boven 38 en hoger is het koorts Boven de 41 en hoger is er actie nodig omdat het lichaam dit moeizaam aan kan. Koorts op zich is een goede reactie van het lichaam die de veroorzaker aanpakt. Dus rustig afwachten in geval van huis, tuin en keuken ziekten. !

42

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100