Wat is het verschil tussen een knuffel en een omhelzing?

-

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

lijkt me dat je bij een knuffel mekaar intiemer, steviger vastneemt als bij een omhelzing...

Lijkt mij dat een knuffel gewoon is als je bij familie op bezoek gaat, of gewoon met je ouders als je even toe bent aan een knuffel. Maar een omhelzing, bijvoorbeeld als je iemand waar je van houd voor lange tijd niet hebt gezien. Maar dat is hoe ik erover denk ;-)

Een omhelzing is vaak minder innig dan een knuffel. Een knuffel is hartelijk en met veel gevoel. Je trekt iemand echt tegen je aan en vaak worden er kusjes bij gegeven. Een omhelzing hoeft niet hartelijk te zijn. Het is een soort van begroeting waarbij je alleen maar even je armen om iemand heen slaat en alleen even om diegene heen houdt.

Een knuffel = omhelzing, liefkozing, pakkerd. [natuurlijk ook troeteldier, maar daar gaat het niet over, denk ik.] Omhelzing = knuffel, omarming, pakkerd. Beide zijn blijken van genegenheid, niet op seks gericht. Conclusie: er is geen verschil, het zijn synoniemen. Toegevoegd na 2 minuten: Ter bevestiging het synoniemenwoordenboek: knuffel (zn): liefkozing, omhelzing http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=knuffel

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/zoek.php?woord=omhelzing

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100