Hoe moet ik omgaan met iemand die me veel ongewenste adviezen geeft?

Een collega geeft mij regelmatig ongewenste adviezen zonder eerst te vragen of ik dat al eens heb geprobeerd of waarom ik een bepaalde aanpak kies. Ik vind dat irritant, want

Toegevoegd na 2 minuten:
(oeps te snel op enter gedrukt)
Ik vind dat gedrag van haar irritant omdat ze daarmee voorbij gaat aan de mogelijkheid dat ik er zelf al over heb nagedacht.
Ik weet dat ik mijn grenzen moet aangeven aan haar, maar de manier waarop vind ik lastig. Ze komt een beetje kwetsbaar over en het lijkt erop dat ze veel bevestiging nodig heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de ik-boodschap gebruiken. ga gewoon naar haar toe in de pauze of na werktijd waar geen anderen bij zijn. dan vraag je netjes of ze vind dat je je werk niet goed doet? waarschijnlijk zal ze ontkennend antwoorden. dan kun je antwoorden: ik krijg dat idee omdat je heel veel tips geeft. sluit af met: als ik je nodig heb vraag ik het aan jou. vind ze inderdaad dat je je werk niet goed doet, vraag dan wat ze precies niet goed vind. dan kan je daarop ingaan. of misschien inderdaad beter doen of zeggen dat dat jouw manier van werken is.

Je kunt beter je grenzen aangeven dan je er steeds meer aan te gaan ergeren. Zeg gewoon de volgende keer: Dank voor je advies, maar ik heb zelf al bedacht hoe ik het aan wil pakken. Daar doe je toch niets verkeerd mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100