Hanteren leden van een criminele organisatie of van een gewelddadige bende ook levensbeschouwelijke waarden?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja natuurlijk.bende`s/criminele organisatie`s, kunnen elke levensbeschouwing aanhangen die er bestaat.net zo goed als ongeorganiseerde criminelen.

Meestal gaat het om de mannelijke eer. Die mag niet worden geschonden. Die moet worden verdedigd. Verder drijfveren als: hoe blijf ik de baas. Hoe houd ik de macht in handen?

Ja dat doen ze wel degelijk want ze verdienen geld door de praktijken die ze uitvoeren en van dat geld kopen ze dingen die ze graag willen hebben en daarvan worden ze gelukkig. De meest voornamelijke waarde die hier dus van kracht is, is "geluk". Dit is tevens een instrumentele waarde omdat dit als tussenstap wordt gebruikt om gelukkig te worden.

Ja, natuurlijk hanteren zij ook levensbeschouwelijke waarden. In een criminele organisaties gelden regels, die gebouwd zijn op de waarden van de leden. Vaak zie je dat waarden als "vertrouwen in elkaar" en "loyaal zijn aan elkaar" enorm belangrijk zijn. Wordt hier niet meer aan voldaan, dan zie je dat sommige leden uit de weg geruimd moeten worden. Als je kijkt naar een organisatie als de Hells Angels, zou je misschien zelfs kunnen zeggen dat de organisatie de levensbeschouwing (deels) vormt. Daarnaast kunnen individuele leden natuurlijk altijd nog hun eigen geloof/levensbeschouwing aanhangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100